ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
φωτιά σε δάσος

Ηράκλειο: Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη την Κυριακή

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τίθεται την Κυριακή 16 Αυγούστου 2026 η Κρήτη λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4), με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έτοιμες και απαγόρευση δραστηριοτήτων που ενδέχεται να προκαλέσουν φωτιά.

Σε αυξημένη επιφυλακή θα βρίσκεται αύριο, Κυριακή 16 Αυγούστου 2026, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας σε ολόκληρη την Κρήτη. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που αναμένονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, τα μέτρα ενισχύονται προληπτικά ώστε να διασφαλιστεί η ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενων περιστατικών. Το προσωπικό και τα μέσα της Πολιτικής Προστασίας θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων θεωρείται κρίσιμη για την αποτελεσματική διαχείριση πιθανών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, με στόχο την προστασία των πολιτών και των υποδομών της Κρήτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ