ΓΔ: 2571.07 -0.03% Τζίρος: 45.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:19:37
Πυρκαγιά σε δάσος
Μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει δασική έκταση σε ελληνική περιοχή, προκαλώντας μεγάλες οικολογικές ζημιές.

Μυτιλήνη: 614 στρέμματα κάηκαν στο Πλωμάρι, λέει το πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η φωτιά στο Πλωμάρι έκαψε συνολικά 614 στρέμματα ελαιώνων, πευκοδάσους και θαμνότοπων από 29 Ιουλίου έως χθες, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η χαρτογράφηση έδειξε 164 στρέμματα με χαμηλή σφοδρότητα καύσης.

Σημαντικές καταστροφές σε ελαιώνες, πευκοδάσος και θαμνότοπους προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Πλωμάρι, καθώς σύμφωνα με την Ερευνητική Ομάδα Τηλεπισκόπησης και Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κάηκαν συνολικά 614 στρέμματα από την Τετάρτη 29 Ιουλίου έως και το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, οπότε και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Η ερευνητική ομάδα πραγματοποίησε αρχική χαρτογράφηση της πληγείσας περιοχής και της έντασης της πυρκαγιάς, αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και εξειδικευμένες οδηγίες ταξινόμησης. Μέσω αυτής της ανάλυσης, εκτιμήθηκε ότι η καμένη έκταση ανέρχεται σε 614 στρέμματα, με διαφορετικά επίπεδα σφοδρότητας καύσης.

Συγκεκριμένα, 164 στρέμματα χαρακτηρίζονται από χαμηλή σφοδρότητα καύσης, 260 στρέμματα από χαμηλή-μέτρια, 180 στρέμματα από μέτρια-υψηλή και 10 στρέμματα από υψηλή σφοδρότητα καύσης.

Από το σύνολο των 614 στρεμμάτων, περίπου 473 στρέμματα αφορούν ελαιώνες, ενώ τα υπόλοιπα περιλαμβάνουν πευκοδάσος και θαμνότοπους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ταγαράς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΤΕΕ αποχαιρετά τον Νίκο Ταγαρά, σημαντικό μηχανικό και πολιτικό

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο τεχνικός κόσμος αποχαιρετούν με θλίψη τον Νίκο Ταγαρά, πολιτικό μηχανικό και υφυπουργό, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών. Μάχιμος μηχανικός και ουσιαστικός πολιτικός.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά σε δάσος στο Μάραθο Ευρυτανίας βρίσκεται σε εξέλιξη

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Μάραθο Ευρυτανίας το πρωί της Παρασκευής. Στη μάχη συμμετέχουν 22 πυροσβέστες, 5 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα, ελικόπτερο και μηχανήματα του δήμου. Η περιοχή έχει υψηλό κίνδυνο φωτιάς.
Φωτιά στην Πάτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στη Φλόκα, λέει ο δήμαρχος

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς στον Φλόκα σύμφωνα με τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο. Η άμεση συνδρομή εναέριων πυροσβεστικών μέσων και ισχυρών επίγειων δυνάμεων αποσόβησε τα χειρότερα για το χωριό.
Φωτιά στην Πάτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Περισσότερες πυροσβεστικές δυνάμεις στη μάχη στον Φλόκα

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Φλόκα Δυτικής Αχαΐας, όπου 114 πυροσβέστες με 27 οχήματα και εναέρια μέσα δίνουν μάχη με τη φωτιά, ενώ βοηθούν υδροφόρες και μηχανήματα της αυτοδιοίκησης.
Ελικόπτερο κατάσβεσης πυρκαγιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύσκολη νύχτα υπό το φόβο αναζωπυρώσεων στο νότιο Ρέθυμνο

Δύσκολη νύχτα περνούν οι πυροσβέστες στην Πρέβελη Ρεθύμνου, παρά τη μερική βελτίωση της πυρκαγιάς, λόγω ισχυρών ανέμων και κινδύνου αναζωπυρώσεων. Ενισχύσεις από Αθήνα αναμένονται αύριο για υποστήριξη των δυνάμεων.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Ενσωμάτωσε προτάσεις αυτοδιοίκησης στο ν/σ ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Παπασταύρου, ανακοίνωσε νέες νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τις αρμοδιότητες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, έπειτα από διαβούλευση με δημάρχους και φορείς, αποδεχόμενος αρκετές προτάσεις τους.