Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή «Παράδεισος» του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος.
Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 14:50, όταν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε και κινητοποιήθηκαν άμεσα 18 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης ΕΜΟΔΕ και πέντε πυροσβεστικά οχήματα.
Όπως είχε αναφερθεί νωρίτερα από την Πυροσβεστική, στην περιοχή επικρατούσε έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) παρακολουθούσε συνεχώς την εξέλιξη της φωτιάς μέσω drone με οπτική και θερμική κάμερα.
Για τη διερεύνηση των αιτίων εκδήλωσης της πυρκαγιάς, ενεργοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Χαλκιδικής.