ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτιά στην Πάτρα
Μεγάλη φωτιά κατακαίει δασική έκταση κοντά στην Πάτρα, με έντονο καπνό και φλόγες.

Συναγερμός για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο σε έξι Περιφέρειες

Αύριο αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σε Αττική, Κορινθία, Εύβοια, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κυκλάδες και Κρήτη, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο σε περιοχές της Αττικής, της Κορινθίας, της Εύβοιας, της Χίου, της Σάμου, της Ικαρίας, των Κυκλάδων και της Κρήτης, σύμφωνα με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρεται στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, ο πολύ υψηλός κίνδυνος αφορά συγκεκριμένες Περιφέρειες της χώρας:

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας)

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

• Περιφέρ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανώγεια και Ψηλορείτης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεθνές κέντρο καινοτομίας τα Ανώγεια με ερευνητές από 25 πανεπιστήμια

Στην Κρήτη διεξάγεται ένα πρωτοποριακό διεθνές εργαστήριο με φοιτητές και επιστήμονες από 25 κορυφαία πανεπιστήμια, που συνδυάζει καινοτομία, design και κυκλική οικονομία, αξιοποιώντας τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο του νησιού.
Βολισσός Χίος πανοραμική
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πολύπλευρη προσφορά των ιατρών της Χίου ως τα μέσα του 20ού αιώνα

Το βιβλίο «Ιατροί της Χίου» αναδεικνύει την ανεκτίμητη προσφορά Χιωτών γιατρών στην ιστορία, τον πολιτισμό και την κοινωνία του νησιού. Η παρουσίασή του θα γίνει στις 29 Ιουλίου στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» στη Χίο.
Βολισσός Χίος πανοραμική
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτοιμη η πλατφόρμα myBusinessSupport για νέες αιτήσεις στήριξης στη Χίο

Από 27 Ιουλίου 2026 ανοίγει η πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ για αιτήσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων στη Χίο που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2025, με τη διαδικασία να περιλαμβάνει τελική αίτηση και καθορισμό όρων στήριξης.
Άδειο δικαστήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 16/2/2027 δικάζεται ο Γ. Ξυλούρης για το «δικαίωμα σιωπής» στη Βουλή

Στις 16 Φεβρουαρίου 2027 ορίστηκε η δίκη του Γιώργου Ξυλούρη για ψευδή κατάθεση, λόγω άρνησης να καταθέσει στην Εξεταστική της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έχει ασκηθεί ήδη δίωξη και για απείθεια με δίκη τον Οκτώβριο.
Φωτισμένα νυχτερινά οδικά δίκτυα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

140.000€ για επέκταση φωτισμού στα Σφακιά – Έργα 2 εκατ. ευρώ έρχονται

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 140.000 ευρώ για την επέκταση και αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού στον Δήμο Σφακίων, μέσω του Προγράμματος Περιφερειακής Ανάπτυξης, με έμφαση σε κεντρικά σημεία και τουριστικές περιοχές.