ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Κοινωνικό crowdfunding από την Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας

Από τον Απρίλιο 2018 έως και τον Δεκέμβριο 2019, συγκεντρώθηκαν 470 τόνοι οπωροκηπευτικών από τα οποία επιλέχθηκαν 324 τόνοι που  προσφέρθηκαν σε όσους έχουν ανάγκη.

Μια σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς στη Θεσσαλονίκη ενισχύει η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ). 

H Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ), μαζί με το Διεθνές Ινστιτούτο Εκπαίδευσης «Τεχνόπολις», πραγματοποιούν την πρωτοβουλία «SOCIAL PLATE» για την αξιοποίηση φρούτων και λαχανικών που παραχωρούνται από τους εμπόρους της ΚΑΘ στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Κοινωνική Επισιτιστική Βοήθεια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» που έχει δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό. 

Καθημερινά, οι ενδιαφερόμενοι έμποροι παραδίδουν ποσότητες μη εμπορεύσιμων οπωροκηπευτικών, από τα οποία, επιλέγονται τα κατάλληλα προς κατανάλωση, ανασυσκευάζονται και διανέμονται σε κοινωνικούς φορείς, που τα προσφέρουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Από τον Απρίλιο 2018 έως και τον Δεκέμβριο 2019, συγκεντρώθηκαν 470 τόνοι οπωροκηπευτικών από τα οποία επιλέχθηκαν 324 τόνοι που προσφέρθηκαν σε όσους έχουν ανάγκη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «στοχεύοντας στην στήριξη και την ενδυνάμωση της σημαντικής κοινωνικής πρωτοβουλίας,  καλούνται, όλοι όσοι μπορούν, να συνεισφέρουν χρήματα μέσω της πλατφόρμας Act4Greece προκειμένου να καλυφθεί το κόστος λειτουργίας  του προγράμματος SOCIAL PLATE.

Ακόμα κι ένα μικρό ποσό μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στον μεγάλο κοινό στόχο:  Να προσφέρουμε τρόφιμα σε όσους τα χρειάζονται».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το act4greece.gr  ή να παρακολουθήσετε το video του Social Plate στο YouTube εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Σχοινάς για EuroPride: Στο κέντρο των πολιτικών μας είναι άνθρωπος

Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο την υλοποίηση της Ένωσης Ισότητας (Union of Equality) και την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα δρομολόγια της γραμμής 69 προς την Επανομή

Την επόμενη χρονιά τα θερινά δρομολόγια θα ξεκινήσουν την 15η Ιουνίου αντί για την 1η Ιουλίου ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στα γραφεία του ΟΣΕΘ για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δικτύου λεωφορειακών γραμμών.
LOATKI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κατά του EuroPride στη Θεσσαλονίκη

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η απαγόρευση επιβάλλεται καθώς «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη προσπάθεια της πυροσβεστικής αυτή την ώρα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Ταυτόχρονες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οκτώ από αυτές ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες, ωστόσο ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα κατάφεραν να τις περιορίσουν.