ΓΔ: 2360.09 0.19% Τζίρος: 155.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:02:39
Σφύρα δικαστηρίου
Φώτο: Shutterstock

Στα δικαστήρια ο Παλαιστίνιος που κατηγορείται για μέλος της Χαμάς στην Κρήτη

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε 37χρονος Παλαιστίνιος από τη Γάζα, που συνελήφθη στον Άγιο Νικόλαο, Κρήτης, κατηγορούμενος για τρομοκρατία ως μέλος της Χαμάς και οργάνωση βομβιστικής επίθεσης σε ισραηλινό στόχο.

Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για τρομοκρατική δράση ως μέλος της Χαμάς οδηγήθηκε το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών ο 37χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου 6 Ιουνίου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Σύμφωνα με τις αρχές, στον 37χρονο αποδίδεται ότι σχεδίαζε βομβιστική επίθεση με στόχο ισραηλινό συμφέρον. Οι έρευνες επικεντρώνονται στις επαφές και τις κινήσεις του στο νησί, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της δραστηριότητάς του.

Ο συλληφθείς, ο οποίος κατάγεται από τη Γάζα, είναι πατέρας δύο παιδιών και τα τελευταία δύο χρόνια διέμενε στον Άγιο Νικόλαο, όπου εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παλαιστίνιος φέρεται να παραδέχθηκε πως είχε στρατολογηθεί από τη Χαμάς και ότι είχε λάβει εκπαίδευση στην κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, γεγονός που εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ