ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κρουαζιερόπλοιο στη Σαντορίνη
Φώτο: SOOC

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αυξημένη η έξοδος από λιμάνια και ΚΤΕΛ

Αυξημένη είναι η κίνηση εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με χιλιάδες επιβάτες να αναχωρούν από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο και ΚΤΕΛ.

Αυξημένη είναι από το πρωί της Παρασκευής 29 Μαΐου η επιβατική κίνηση στα λιμάνια της Αττικής, καθώς χιλιάδες εκδρομείς αναχωρούν για νησιωτικούς προορισμούς ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. 

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, στο λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί συνολικά 19 αναχωρήσεις πλοίων, με τον αριθμό των επιβατών να εκτιμάται στους 16.834.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν προγραμματιστεί 41 δρομολόγια, εκ των οποίων 20 με ταχύπλοα και 21 με συμβατικά πλοία. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 2.506 επιβάτες στα ταχύπλοα και 3.591 στα συμβατικά πλοία.

Ιδιαίτερα αυξημένη εμφανίζεται η κίνηση και στο λιμάνι της Ραφήνας, όπου έχουν προγραμματιστεί 12 αναχωρήσεις πλοίων, με εκτιμώμενο αριθμό επιβατών 8.708. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν τέσσερα επιπλέον δρομολόγια στη γραμμή Ραφήνα - Μαρμάρι.

Στο λιμάνι του Λαυρίου έχουν προγραμματιστεί 13 αναχωρήσεις πλοίων, με τον αριθμό των επιβατών να υπολογίζεται σε 4.374.

Η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο συνεχίζεται και από τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΚΤΕΛ (Ο.Α.Υ.Σ) και ΚΤΕΛ Κηφισού, Σοφοκλή Φάτσιο, αυξημένη είναι και φέτος η κίνηση των εκδρομέων, με μικρή άνοδο περίπου 5% σε σχέση με πέρυσι.

Για σήμερα, Παρασκευή, έχουν προγραμματιστεί επιπλέον 70 έκτακτα δρομολόγια από τον Κηφισό (από 220 που είναι συνήθως) και 25 από τα ΚΤΕΛ Λιοσίων, ενώ για το Σάββατο δεν αναμένονται προς το παρόν έξτρα δρομολόγια.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες κατευθύνονται προς την Πελοπόννησο, την Αιτωλοακαρνανία, τον Βόλο και τα Τρίκαλα, επιβεβαιώνοντας την αυξημένη κινητικότητα ενόψει του τριημέρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Πειραιά COSCO
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση συνεργασίας Ελλάδας-Συρίας στη ναυτιλία και logistics με επίκεντρο Πειραιά

Η προοπτική άμεσων θαλάσσιων εμπορευματικών συνδέσεων Ελλάδας-Συρίας, με επίκεντρο τον Πειραιά ως κόμβο, και οι δυνατότητες συνεργασίας σε ναυτιλία, logistics και υποδομές, συζητήθηκαν σε συνάντηση του ΕΒΕΠ με Σύρο αξιωματούχο.
Ρένα Δούρου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Στηρίζουμε τους λιμενεργάτες που αγωνίζονται για αξιοπρέπεια

Η Ρένα Δούρου και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχαν σε κινητοποίηση λιμενεργατών στον Πειραιά, στηρίζοντας τα αιτήματά τους για αξιοπρέπεια και τάσσονται κατά της στρατιωτικοποίησης των λιμανιών, ζητώντας ειρήνη στη Γάζα.
Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πολεμικό Ναυτικό ευχαριστεί για τη μαζική προσέλευση στα πλοία του

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ευχαρίστησε θερμά το κοινό για τη μεγάλη προσέλευση και το ενδιαφέρον που έδειξε στις επισκέψεις πολεμικών πλοίων σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου.
Γιάννης Μώραλης Πειραιάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μώραλης: Ενότητα και ομοψυχία οδηγούν τον Πειραιά σε μεγάλες νίκες

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τόνισε στη μαθητική παρέλαση τη σημασία διατήρησης αξιών όπως η ενότητα και η ομοψυχία, τιμώντας τους ήρωες και υπογραμμίζοντας πως οι διχασμοί φέρνουν ήττες. Χρόνια πολλά σε όλους.
Γιάννης Μώραλης Πειραιάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μώραλη με τον υπουργό Μετανάστευσης Θάνο Πλεύρη στον Πειραιά

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε με τον υπουργό Μετανάστευσης Θάνο Πλεύρη για να συζητήσουν χρηματοδότηση δράσεων κοινωνικής ένταξης μεταναστών και προσφύγων, με στόχο τη στήριξη και ισότιμη συμμετοχή τους.
Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι Πειραιά - Τρεις χωρίς αισθήσεις οι επιβαίνοντες

Τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από αυτοκίνητο που έπεσε στη θάλασσα στην πύλη Ε2 του Πειραιά. Και οι τρεις μεταφέρονται σε νοσοκομείο, αναφέρει το Λιμενικό.