ΓΔ: 2501.13 1.02% Τζίρος: 217.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας

Σύλληψη 27χρονου για απάτες με ψεύτικες αγγελίες ακινήτων και εργασίας

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 27χρονος είχε στήσει απάτες μέσω ψεύτικων αγγελιών εργασίας και ενοικίασης, εξαπατώντας τουλάχιστον 94 πολίτες. Προσποιούνταν διευθυντικές θέσεις, αποσπώντας προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία υποψηφίων.

Έναν εκτεταμένο μηχανισμό εξαπάτησης πολιτών μέσω ψεύτικων αγγελιών εργασίας και ενοικίασης διαμερισμάτων είχε οργανώσει, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ένας 27χρονος που συνελήφθη, με τις αρχές να εξιχνιάζουν συνολικά 94 περιπτώσεις απάτης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, πλαστογραφία, ψευδή κατάθεση, βία κατά υπαλλήλων και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 27χρονος, από τον Μάρτιο του 2024, προσποιούνταν ότι κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις σε εταιρείες εστίασης και ναυτιλίας και δημοσίευε ψεύτικες αγγελίες εργασίας σε ιστοσελίδες. Στη συνέχεια συναντούσε υποψήφιους εργαζόμενους σε πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας, αποσπώντας προσωπικά στοιχεία, τραπεζικά δεδομένα και κωδικούς πρόσβασης σε υπηρεσίες του Δημοσίου με το πρόσχημα της πρόσληψης.

Με τα στοιχεία των θυμάτων προχωρούσε σε βραχυχρόνιες μισθώσεις διαμερισμάτων μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών και αναρτούσε ψευδείς αγγελίες ενοικίασης σε χαμηλές τιμές, αποσπώντας προκαταβολές από ενδιαφερόμενους ενοικιαστές.

Κατά τη διάρκεια των μισθώσεων αφαιρούσε αντικείμενα αξίας, όπως τηλεοράσεις και ηλεκτρικές συσκευές, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στους ιδιοκτήτες.

Ενδεικτικό της δράσης του, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είναι ότι μέσα σε δύο ημέρες, κατά τη διάρκεια βραχυχρόνιας μίσθωσης διαμερίσματος στο Περιστέρι, εξαπάτησε 21 υποψήφιους ενοικιαστές, αποσπώντας πάνω από 22.000 ευρώ.

Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι στις 94 εξιχνιασμένες περιπτώσεις είχε αποσπάσει συνολικά 85.169 ευρώ, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο 27χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Παγκρατίου στις 12 Μαΐου στην περιοχή του Ζωγράφου. Κατά την επιχείρηση δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας και επιχείρησε να διαφύγει απωθώντας τους αστυνομικούς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμπορευματοκιβώτια ΗΠΑ Καναδά Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Κατασχέθηκαν 24.400 λίτρα υγρής μεθαμφεταμίνης

Οι μεξικανικές αρχές κατέσχεσαν 24.400 λίτρα υγρής μεθαμφεταμίνης, στη δεύτερη μεγαλύτερη ποσότητα στην ιστορία της χώρας, σε περιοχή του καρτέλ Σιναλόα. Βρέθηκαν επίσης 2,1 τόνοι κοκαΐνης σε άλλες δύο πολιτείες.
αστυνομία Βανκούβερ δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί στο Μόντρεαλ: Τρεις νεκροί, μεταξύ τους κι ο δράστης

Τρεις άνδρες, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός και ο ύποπτος, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε εβραϊκή συνοικία του Μόντρεαλ. Μια αστυνομικός τραυματίστηκε, ενώ η επιχείρηση της αστυνομίας συνεχίζεται.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Δύο παιδιά εντοπίστηκαν νεκρά σε αυτοκίνητο κατά τον καύσωνα

Δύο παιδιά, 2 και 4 ετών, βρέθηκαν νεκρά σε αυτοκίνητο στο Καρπαντρά της νότιας Γαλλίας εν μέσω καύσωνα. Η αστυνομία εξετάζει την πιθανότητα να πέθαναν από θερμοπληξία. Η μητέρα τους δέχθηκε βοήθεια, αλλά δεν έχει καταθέσει ακόμα.
Φουσκωτό σκάφος στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πλήγμα σε ταχύπλοο ναρκωτικών στην Καραϊβική, 2 νεκροί

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν ταχύπλοο στην Καραϊβική που μετέφερε ναρκωτικά, σκοτώνοντας δύο και αφήνοντας έξι ναυαγούς. Το SOUTHCOM ανακοίνωσε ότι ειδοποιήθηκε η ακτοφυλακή για έρευνα και διάσωση χωρίς να διευκρινίζει την τύχη τους.