ΓΔ: 2485.02 -0.64% Τζίρος: 113.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:25:37
Παιδική χαρά γεμάτη παιδιά
Πολλές οικογένειες και παιδιά διασκεδάζουν σε σύγχρονη παιδική χαρά, κάτω από δέντρα.

Νέα παιδική χαρά δημιουργήθηκε στο δάσος της Κιάφας

Ο δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας μετέτρεψε παλιό χώρο σε σύγχρονη παιδική χαρά 210 τ.μ. στη Κιάφα, με νέα παιχνίδια, ασφαλές δάπεδο και LED φωτισμό. Παράλληλα, αναβάθμισε το χώρο του Αγίου Γεωργίου και πρόσθεσε σύγχρονα WC.

Ένας παλιός εγκαταλελειμμένος χώρος 65 τ.μ. μετατράπηκε από τον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας σε μία σύγχρονη παιδική χαρά συνολικής έκτασης 210 τ.μ., μέσα στο δάσος της Κιάφας. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή της έγιναν σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας, με σεβασμό στην περιβαλλοντική ταυτότητα της περιοχής.

Η νέα εγκατάσταση διαθέτει πιστοποιημένα παιχνίδια τελευταίας γενιάς και ειδικό δάπεδο ασφαλείας, προσφέροντας ένα λειτουργικό και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά. Παράλληλα, εγκαταστάθηκε νέο σύστημα φωτισμού LED, το οποίο εξασφαλίζει πλήρη φωτιστική κάλυψη και ενισχύει την ασφάλεια των επισκεπτών, μειώνοντας ταυτόχρονα την ενεργειακή κατανάλωση και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης της περιοχής, ο δήμος προχώρησε στη διαμόρφωση του προαύλιου και εσωτερικού χώρου της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Για πρώτη φορά κατασκευάστηκαν σύγχρονες εγκαταστάσεις WC, διευκολύνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών.

Ευρύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης

Η παρέμβαση στο δάσος της Κιάφας εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα ανακαίνισης παιδικών χαρών που υλοποιεί η δημοτική Αρχή σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται νέες παρεμβάσεις στην Αγία Κυριακή Μάνδρας, στα Παλαιοκούνδουρα, στην Οινόη, στα Βίλια, στην Ψάθα, στο Πόρτο Γερμενό και στο Αλεποχώρι. Στόχος είναι η δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών χώρων παιχνιδιού και αναψυχής για τα παιδιά και τις οικογένειες κάθε περιοχής.

Έκκληση για προστασία των δημόσιων υποδομών

Ο δήμαρχος Αρμόδιος Δρίκος απεύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να προστατεύουν και να σέβονται τις δημόσιες υποδομές, διατηρώντας καθαρούς και ασφαλείς τους κοινόχρηστους χώρους και προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον και το δάσος της περιοχής.

«Ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους μας και είναι ευθύνη όλων μας να τον διατηρούμε λειτουργικό, ασφαλή και καθαρό», ανέφερε ο κ. Δρίκος. Πρόσθεσε ακόμη: «Η νέα παιδική χαρά της Κιάφας είναι ένα έργο που αλλάζει ουσιαστικά την εικόνα της περιοχής και βελτιώνει την καθημερινότητα των οικογενειών και των παιδιών μας. Δημιουργήσαμε έναν σύγχρονο, ασφαλή και λειτουργικό χώρο μέσα σ' ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η ποιότητα ζωής των πολιτών αποτελεί σταθερή προτεραιότητα για τη δημοτική Αρχή. Συνεχίζουμε με σχέδιο και συνέπεια να υλοποιούμε έργα που έχουν πραγματική αξία για τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς διακρίσεις. Στόχος μας είναι κάθε γειτονιά, κάθε κοινότητα και κάθε δημοτική ενότητα να αποκτήσει τις υποδομές που αξίζει και που αφήνουν ουσιαστικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα των πολιτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειες σχολικές τάξεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρηματοδότηση 5,15 εκατ. για αναβάθμιση του Γυμνασίου Χίου «Αδ. Κοραής»

Το Υπ. Μετανάστευσης εγκρίνει 5,15 εκατ. ευρώ για έργο ενίσχυσης και ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο Χίου «Αδαμάντιος Κοραής», με στόχο καλύτερη ασφάλεια, μάθηση και μείωση ενεργειακού αποτυπώματος.
Βασίλης Σπανάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπανάκης: Σε εξέλιξη 140 έργα άνω των 95 εκατ. στην Αιτωλοακαρνανία

Ο υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλης Σπανάκης ανέφερε ότι 140 έργα χρηματοδοτούμενα από το ΥΠΕΣ και το Ταμείο Ανάκαμψης υλοποιούνται στην Αιτωλοακαρνανία, με προϋπολογισμό άνω των 95 εκατ. ευρώ.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρηματοδότηση 5,96 εκατ. στη Λέρο για έργα υποδομών από Υπ. Μετανάστευσης

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ενέκρινε χρηματοδότηση 5.961.270 ευρώ στον Δήμο Λέρου για έργα οδοποιίας, παιδικές χαρές, συστήματα πόσιμου νερού, φωτισμό και αγορά οχήματος για το Τμήμα Ύδρευσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι ζητούν μικροί και μεγάλοι εργολάβοι για να μην «παγώσουν» δημόσια έργα

Προειδοποιούν για διακοπή έργων ανά την Ελλάδα αν δεν δοθεί άμεσα λύση στις υψηλές ανατιμήσεις λόγω ακριβότερων υλικών και καυσίμων. Στο τραπέζι και εξάμηνη παράταση με πριμ για όσους συνεχίσουν απρόσκοπτα τις εργασίες.
λιμάνι Ηρακλείου Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Αυτοψία Καλοκαιρινού στα έργα ύδρευσης στη Δημοκρατίας

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλ. Καλοκαιρινός επισκέφθηκε το έργο αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης στη λεωφόρο Δημοκρατίας, που ολοκληρώνεται τμηματικά και θα βελτιώσει την ποιότητα νερού με 300 χλμ. νέων αγωγών.
Άτομα στον Δήμο Βόλβης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Μ. Μπεκίρη στον Δήμο Βόλβης για έργα άνω των 30 εκατ. ευρώ

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Μακεδονία, Μιχάλης Μπέκιρης, επισκέφθηκε τον Δήμο Βόλβης, ενημερώθηκε για έργα άνω των 30 εκατ. ευρώ και έδωσε έμφαση στις συγκοινωνίες και στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.