Στη σύλληψη 40χρονου ημεδαπού για αντιποίηση αρχής και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων προχώρησαν στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ), σε συνεργασία με την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έπειτα από έλεγχο κατά τον οποίο ο 40χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είναι εν ενεργεία στρατιωτικός, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.
Όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε δερμάτινο πορτοφόλι με μεταλλικό σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο χρησιμοποιείται από εν ενεργεία στελέχη της ΕΛΑΣ. Επίσης, εντοπίστηκε ασύρματος VHF χειρός, ρυθμισμένος στη συχνότητα επικοινωνίας του κέντρου έκτακτων περιστατικών της αστυνομίας.
Ο 40χρονος υποστήριξε ότι το όχημα που οδηγούσε ήταν συμβατικό όχημα του στρατού. Από τον έλεγχο, ωστόσο, προέκυψε ότι το αυτοκίνητο έφερε κόκκινες πινακίδες και ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο.
Κατά την έρευνα στο όχημα εντοπίστηκαν δύο ζεύγη φωτεινών σημάτων με τηλεχειρισμό, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται σε οχήματα της ΕΛΑΣ, καθώς και εγκατεστημένο σύστημα μεγαφωνικής για ηχητικά σήματα. Επιπλέον, βρέθηκαν φορητό σύστημα φωτεινών σημάτων μπλε και κόκκινου χρώματος, ένα ζεύγος χειροπέδες με κλειδί, αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροβομβίδα καπνού με περόνη.
Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ η χειροβομβίδα θα παραδοθεί σε αρμόδια υπηρεσία του Ελληνικού Στρατού. Την προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
Η φωτογραφία διατέθηκε για χρήση από το Λιμενικό Σώμα.