ΓΔ: 2318.73 2.07% Τζίρος: 196.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:12
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
Φώτο: Shutterstock

Πάνω από 500 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός στο λιμάνι Ηγουμενίτσας για μεταφορά 507,5 κιλών κάνναβης μέσα σε τράκτορα, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας και της λιμενικής αρχής, με συνδρομή ανιχνευτικού σκύλου.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος προχώρησε στη σύλληψη 50χρονου αλλοδαπού για εισαγωγή και μεταφορά μεγάλης ποσότητας κάνναβης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο άνδρας εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (30/4) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας να οδηγεί τράκτορα με επικαθήμενο, εντός του οποίου βρέθηκαν 48 συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 507 κιλών και 500 γραμμαρίων. Τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα σε παλέτες, μαζί με νόμιμο φορτίο, με σκοπό την απόκρυψή τους.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Εγκλήματος, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συνεργασία με το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων και Διεθνών Συνεργασιών, τις αστυνομικές υπηρεσίες της Ηγουμενίτσας, καθώς και στελέχη και σκύλο-ανιχνευτή της αρμόδιας λιμενικής Αρχής.

Από την έρευνα της ΕΛΑΣ προέκυψε ότι η ποσότητα της κάνναβης είχε παραληφθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου από περιοχή της Ισπανίας και μεταφέρθηκε ακτοπλοϊκώς στην Ελλάδα μέσω Ιταλίας.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, το εκτιμώμενο οικονομικό όφελος από τη διακίνηση της συγκεκριμένης ποσότητας ξεπερνά τα 1,7 εκατ. ευρώ.

Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν ο τράκτορας, το επικαθήμενο όχημα, το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Δεν θα αδρανήσουμε σε περίπτωση τουρκικής μονομερούς ενέργειας

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως η Ελλάδα δεν θα μείνει αδρανής αν η Τουρκία προβεί σε μονομερή ενέργεια για τη «Γαλάζια Πατρίδα». Η κυβέρνηση υπογραμμίζει πως δεν τίθεται ζήτημα κυριαρχίας και πως τέτοιες κινήσεις δεν έχουν διεθνή ισχύ.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Εμβάθυνση αμυντικών δεσμών με Αλβανία και γεωπολιτικές προκλήσεις

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Αλβανία, όπου συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον νέο Αλβανό Υπουργό Άμυνας, Έρμαλ Νούφι, συζήτησαν για ενίσχυση συνεργασίας και συμφώνησαν επίσκεψη του Νούφι στην Αθήνα.
Θεόδωρος Λιβάνιος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει το ΔΣ της ΚΕΔΕ για τον Κώδικα Αυτοδιοίκησης και δέχεται κριτική

Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο Υπουργός Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιος, παρουσίασε τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπερασπίστηκε την κατάργηση του δεύτερου γύρου και αναφέρθηκε σε πιθανές αλλαγές για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Νέα Αριστερά εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Ο Τσίπρας και οι συμμαχίες της Αριστεράς

Ο Γ. Σακελλαρίδης ζήτησε όσα μέλη της ΚΟ της Νέας Αριστεράς επιθυμούν να ανεξαρτητοποιηθούν, να το κάνουν άμεσα. Παράλληλα, κάλεσε όσους έχουν ενστάσεις να μείνουν στο κόμμα, στηρίζοντας τον δημοκρατικό του χαρακτήρα.
Τουρίστες στον Παρθενώνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: 38,3% αύξηση στον τουρισμό το α' τρίμηνο 2024, 3,4 εκατ. τουρίστες

Άνοδο τόσο στις αφίξεις όσο και στα έσοδα σημείωσε ο ελληνικός τουρισμός τον Μάρτιο 2026, ξεπερνώντας τα 3,4 εκατ. τουρίστες και 1,7 δισ. ευρώ σε εισπράξεις, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, παρά τις διεθνείς προκλήσεις.