ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ακίνητα στην Αθήνα

Ανάπλαση λεωφόρου Αργυρουπόλεως: Σε τροχιά υλοποίησης το έργο στον δήμο

Ξεκινά η ανάπλαση της λεωφόρου Αργυρουπόλεως στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης με έργα βελτίωσης ασφάλειας, πρασίνου και προσβασιμότητας. Η σύμβαση υπεγράφη, προϋπολογισμός 2 εκατ. ευρώ. Μια σημαντική ανάσα για την περιοχή.

Ένα σημαντικό έργο ανάπλασης για τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης εισέρχεται πλέον σε φάση υλοποίησης, σηματοδοτώντας μια ουσιαστική αναβάθμιση της περιοχής. 

Το έργο αφορά την αναμόρφωση της κεντρικής λεωφόρου Αργυρουπόλεως, η οποία αποτελεί κρίσιμο οδικό κόμβο, όχι μόνο για τον δήμο, αλλά και για το ευρύτερο τμήμα της Αττικής.

Η δημοτική Αρχή υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την εκτέλεση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ. 

Η ανάπλαση στοχεύει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, στην ενίσχυση του πρασίνου και στην αναβάθμιση της προσβασιμότητας, μέσω εκτεταμένων παρεμβάσεων στα πεζοδρόμια.

«Είναι ένα έργο που το περίμεναν οι πολίτες, το απαιτούσε η καθημερινότητα και το είχε ανάγκη η κοινωνία μας», δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος. 

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ήδη υλοποιούμε ένα ευρύ πρόγραμμα αναπλάσεων πεζοδρομίων σε όλη την πόλη και θα γίνουν ακόμα πιο εντατικές εργασίες. 

Ωστόσο, η ανάπλαση της λεωφόρου Αργυρουπόλεως αποτελεί μια ουσιαστική ανάσα για μια περιοχή, που τα τελευταία χρόνια είχε μείνει πίσω, δίνοντας νέα πνοή και αναβαθμίζοντας συνολικά την εικόνα της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ξηρασία και λειψυδρία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

15 εκατ. ευρώ από το ΥΠΕΝ σε 9 νησιά για έργα κατά της λειψυδρίας

Υπεγράφη η απόφαση για την ένταξη νησιωτικών δήμων στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις παροχής πόσιμου νερού και διαχείρισης υδάτων», παρουσία υπουργών, βουλευτών και δημάρχων σε ειδική εκδήλωση στο ΥΠΕΝ.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Έγκριση 2 εκατ. για το Μητροπολιτικό Κέντρο πρασίνου Φλώρινας

Στο Ειδικό Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης εντάχθηκε η δημιουργία Μητροπολιτικού Κέντρου πρασίνου στη Φλώρινα, με 2 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση της «Μπουάτ» και δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, υπαίθριων χώρων και ελεύθερη πρόσβαση για όλους.
Νίκος Ταχιάος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ταχιάος: 320 εκατ. ευρώ σε έργα αεροναυτιλίας, παραδόσεις το καλοκαίρι

Ο Ν. Ταχιάος ανέφερε ότι το νέο νομοσχέδιο φέρνει ριζική αναδιάταξη στην αεροναυτιλία με έμφαση στη νέα ψηφιακή ασφάλεια, τα αεροδρόμια και οικονομικά των ελεγκτών. Εντός καλοκαιριού τα πρώτα 10 χλμ. ΒΟΑΚ θα παραδοθούν.
Άδειες σχολικές τάξεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρηματοδότηση 5,15 εκατ. για αναβάθμιση του Γυμνασίου Χίου «Αδ. Κοραής»

Το Υπ. Μετανάστευσης εγκρίνει 5,15 εκατ. ευρώ για έργο ενίσχυσης και ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο Χίου «Αδαμάντιος Κοραής», με στόχο καλύτερη ασφάλεια, μάθηση και μείωση ενεργειακού αποτυπώματος.
Βασίλης Σπανάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπανάκης: Σε εξέλιξη 140 έργα άνω των 95 εκατ. στην Αιτωλοακαρνανία

Ο υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλης Σπανάκης ανέφερε ότι 140 έργα χρηματοδοτούμενα από το ΥΠΕΣ και το Ταμείο Ανάκαμψης υλοποιούνται στην Αιτωλοακαρνανία, με προϋπολογισμό άνω των 95 εκατ. ευρώ.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρηματοδότηση 5,96 εκατ. στη Λέρο για έργα υποδομών από Υπ. Μετανάστευσης

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ενέκρινε χρηματοδότηση 5.961.270 ευρώ στον Δήμο Λέρου για έργα οδοποιίας, παιδικές χαρές, συστήματα πόσιμου νερού, φωτισμό και αγορά οχήματος για το Τμήμα Ύδρευσης.