ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Έλεγχος αποθήκης ΔΙΜΕΑ
Στελέχη ΔΙΜΕΑ ελέγχουν αποθήκη με παράνομα προϊόντα για καταναλωτές.

Θεσσαλονίκη: Οι καταναλωτές κέρδισαν 216.181€ από παρεμβάσεις ΚΕΠΚΑ

Το ΚΕ.ΚΑ διαχειρίστηκε πάνω από 2.500 αιτήματα το 2025, εξασφαλίζοντας επιστροφές 216.181 ευρώ σε καταναλωτές, κυρίως από χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ακυρώσεις συμβολαίων και αποζημιώσεις για ελαττωματικά προϊόντα.

Περισσότερα από 2.500 ερωτήματα, παράπονα και καταγγελίες διαχειρίστηκε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.ΚΑ) το 2025, σύμφωνα με τον απολογισμό του οργανισμού. Από τη μεσολάβησή του, οι καταναλωτές ωφελήθηκαν συνολικά με το ποσό των 216.181 ευρώ.

Οι μεγαλύτερες επιστροφές χρημάτων προήλθαν από τον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, με συνολικό ποσό 142.790,24 ευρώ. Ακολούθησαν οι ακυρώσεις συμβολαίων σε ινστιτούτα αδυνατίσματος και γυμναστήρια (30.985,30 ευρώ), οι αποζημιώσεις για ελαττωματικά προϊόντα (17.742,26 ευρώ), οι επιστροφές χρεώσεων από παρόχους τηλεπικοινωνιών (10.648,04 ευρώ) και οι αποζημιώσεις από τουριστικές υπηρεσίες (1.976,84 ευρώ).

Το ΚΕ.ΚΑ επισημαίνει επίσης ότι εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις αναγνώρισε προηγούμενη ρύθμιση καταναλώτριας με την τράπεζά της, οδηγώντας σε μείωση των οφειλών της κατά 66.299,27 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση, κέντρο αισθητικής επέστρεψε 5.251,57 ευρώ σε καταναλωτή, μετά από παρέμβαση του ΚΕ.ΚΑ, καθώς αρνούνταν την επιστροφή των χρημάτων παρά την ακύρωση των συμβολαίων και την εκκαθάριση των ήδη παρασχεθεισών υπηρεσιών.

Τέλος, σύμφωνα με το ΚΕ.ΚΑ, διεθνής εταιρεία έκδοσης πιστωτικών καρτών αποκατέστησε το πρόβλημα της μη αποδοχής των καρτών της από τα POS στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας την ομαλή εξυπηρέτηση των πελατών της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουρβουρού Χαλκιδική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας την Πέμπτη λόγω πυροκινδυνότητας

Από αύριο έως το πρωί της Παρασκευής ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σε δασικές περιοχές Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Αριστοτέλη και Πολυγύρου, λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για απόπειρα απάτης ανήλικης με στόχο κοσμήματα

Γειτόνισσα απέτρεψε απάτη εις βάρος ανήλικης, όταν νεαρός προσποιήθηκε υπάλληλο για να της πάρει κοσμήματα. Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία και κατασχέθηκε το κινητό που χρησιμοποιούσε για την απάτη.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπαζάχος: Γνωστοί στην Ελλάδα οι σεισμοί ενδιάμεσου βάθους

Ο σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Κολομβία χαρακτηρίζεται ως ενδιάμεσου βάθους, με εστιακό βάθος 110 χλμ., διαφέροντας από τους επιφανειακούς σεισμούς. Παρόμοια παραδείγματα στην Ελλάδα αποτελούν οι σεισμοί Κυθήρων (2006) και Λεωνιδίου (2008).
Τρένο εκτροχιασμένο συμβάν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εκτροχιασμός βαγονιού με καύσιμα στην Ειδομένη, χωρίς τραυματίες

Βαγόνι εμπορικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε πετρέλαιο εκτροχιάστηκε στην Ειδομένη. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή διαρροή καυσίμου. Άμεσα έσπευσε η Πυροσβεστική, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς.