ΓΔ: 2585.07 -0.67% Τζίρος: 57.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:20:38
Ηλεκτρονική απάτη phishing
Ηλεκτρονική απάτη μέσω phishing με χρήση κινητού και laptop στο διαδίκτυο.

Απάτη "Fuel Pass" μέσω email: Προσοχή σε μηνύματα που ζητούν στοιχεία

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προειδοποιεί για πλαστά SMS που αφορούν το Fuel Pass 2026 και παραπλανούν πολίτες να δώσουν προσωπικά στοιχεία. Μην ακολουθείτε συνδέσμους ή κοινοποιείτε δεδομένα από τέτοια μηνύματα.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προειδοποιεί για νέα περιστατικά αποστολής παραπλανητικών SMS (phishing) που εμφανίζονται να αφορούν το Fuel Pass 2026. Τα μηνύματα ενημερώνουν ψευδώς τους πολίτες ότι είναι δικαιούχοι και τους καλούν να επισκεφθούν συγκεκριμένο σύνδεσμο για να υποβάλουν αίτηση ή να επιβεβαιώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, πρόκειται για οργανωμένη απόπειρα εξαπάτησης, καθώς τα SMS μιμούνται επίσημες ανακοινώσεις δημόσιων φορέων, χρησιμοποιώντας παραπλανητική γλώσσα και μη έγκυρες διαδικτυακές διευθύνσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται η ιστοσελίδα vouchers.help/gov, η οποία δεν έχει καμία σχέση με κρατικό φορέα και έχει δημιουργηθεί για την υποκλοπή προσωπικών και τραπεζικών δεδομένων.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουν την επιλογή τέτοιων συνδέσμων ή την καταχώρηση προσωπικών στοιχείων. Οι δημόσιες υπηρεσίες δεν αποστέλλουν SMS που ζητούν ενέργειες μέσω συνδέσμων, όπως υποβολή αιτήσεων ή επιβεβαίωση δεδομένων.

Για τη διασφάλιση των προσωπικών πληροφοριών, οι πολίτες πρέπει να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τις επίσημες πλατφόρμες ενημέρωσης και εξυπηρέτησης του Δημοσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Παπαστεργίου ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πρώτο εξάμηνο του 2027 μπαίνει στην... πρίζα ο υπερυπολογιστής στην Κοζάνη

Στο πρώτο εξάμηνο του 2027 τοποθετείται η εγκατάσταση του υπερυπολογιστή στην Κοζάνη που πρόκειται να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τον Δαίδαλο για την παραγωγή υπηρεσιών Τεχνητής Νοημοσύνης.
Δημήτρης Παπαστεργίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαστεργίου: Η Ελλάδα να διαδραματίσει ρόλο στη διαστημική τεχνολογία

Ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα αναπτύσσουν οπτικές τεχνολογίες που βελτιώνουν τη μετάδοση δεδομένων από το Διάστημα, ενισχύοντας την ασφάλεια δορυφόρων και την έγκαιρη αξιοποίηση πληροφοριών για φυσικές καταστροφές και περιβάλλον.