ΓΔ: 2295.32 0.67% Τζίρος: 235.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
Φώτο: Shutterstock

Δύο συλλήψεις για 240.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα σε ένα χρόνο

Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Β. Ελλάδος εξάρθρωσε σπείρα που διακίνησε 240.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα, με απώλεια εσόδων 1 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο.

Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδος προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που φέρεται να διακίνησε περίπου 240.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα από τον περυσινό Μάρτιο. Η ζημία για το ελληνικό Δημόσιο εκτιμάται ότι αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ, λόγω διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 41 και 52 ετών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Γραφείου Δίωξης Παράνομης Διακίνησης και Εμπορίας Αντικειμένων, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Διαμεσολάβησης και της ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η εξιχνίαση της υπόθεσης επετεύχθη ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοχευμένες ενέργειες που αποκάλυψαν τη δομή και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής ομάδας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 41χρονος είχε αναλάβει την αποθήκευση των λαθραίων καπνικών προϊόντων σε δύο σπίτια – «καβάτζες» – στον Ασπρόπυργο Αττικής. Παράλληλα, φρόντιζε για την εβδομαδιαία τροφοδοσία του 52χρονου συγκατηγορουμένου του, ο οποίος φέρεται να διακινούσε τα προϊόντα σε δίκτυο πελατών σε περιοχές της Αττικής και της Βόρειας Ελλάδας, αποκομίζοντας σημαντικά παράνομα κέρδη.

Εντοπισμός και κατασχέσεις

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε Ασπρόπυργο και Βάρη, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν 18.301 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 2.025 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων, ένα περίστροφο κρότου, τρία οχήματα και το χρηματικό ποσό των 945 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και ιδιόχειρες σημειώσεις, οι οποίες εξετάζονται για τη συμβολή τους στη δράση του κυκλώματος. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας περί όπλων. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή μέλη σπείρας που εξαπατούσαν πολίτες ως υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ

Δύο από τους επτά κατηγορούμενους για απάτες ως ψευδοϋπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι άλλοι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Η ζημιά υπερβαίνει τα 3 εκατ. ευρώ και εξετάζονται ακόμη 20 άτομα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντεκα συλλήψεις για αδικήματα σε επιχείρηση σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο

Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς Μεγάρων και Νέας Περάμου είχε ως αποτέλεσμα 11 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, όπως κλοπή ρεύματος και τροχαίες παραβάσεις. Ένας συλληφθείς αναζητούνταν για κλοπές και διατάραξη συγκοινωνιών.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα Κάτω Τιθορέας με λεία 200.000 ευρώ και διαφυγή

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε τράπεζα στην Κάτω Τιθορέα, με τέσσερις δράστες να αρπάζουν 200.000 ευρώ. Οι ληστές είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους και διέφυγαν, σπέρνοντας τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες.
Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες στον Λουδία για τον εντοπισμό πτώματος 54χρονου

Συνεχίζονται οι έρευνες στον Λουδία για τον εντοπισμό πτώματος 54χρονου, θύματος δολοφονίας που συνδέεται με υπόθεση ναρκωτικών. Συνελήφθησαν δύο άνδρες που φέρεται να ομολόγησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Μαχαιρώματα σε καταυλισμό Ρομά

Μαχαίρωμα σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής σε καταυλισμό Ρομά στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου μετά από συμπλοκή. Ένας άνδρας τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ συνελήφθη ένας 45χρονος από την αστυνομία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπείρα διακινούσε ναρκωτικά στον Λόφο Στρέφη – 5 συλλήψεις στα Εξάρχεια

Πέντε άτομα συνελήφθησαν στη Λόφο Στρέφη, κατηγορούμενα για διακίνηση ναρκωτικών. Ανάμεσά τους τέσσερις αλλοδαποί και μία Ελληνίδα. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η συμμορία χρησιμοποιούσε δύο διαφορετικές μεθόδους διακίνησης.