ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
Πλευρά περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας σταθμευμένου στην πόλη.

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη τριών για διακίνηση αναβολικών και παράνομων συμπληρωμάτων

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε ομάδα που διακινούσε παράνομα αναβολικά και μη εγκεκριμένα συμπληρώματα. Συνελήφθησαν τρία μέλη οικογένειας στη Θεσσαλονίκη και αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες μετά από έρευνα της αστυνομίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που φέρεται να δραστηριοποιείτο στην προμήθεια και διακίνηση παράνομων αναβολικών σκευασμάτων και μη εγκεκριμένων συμπληρωμάτων διατροφής, σε μια υπόθεση με σοβαρές προεκτάσεις για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν τρία άτομα στη Θεσσαλονίκη, μέλη της ίδιας οικογένειας: ένας 36χρονος, η 31 ετών αδελφή του και ο 61 ετών πατέρας τους. Εις βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 2ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδος, η οποία κορυφώθηκε με τις συλλήψεις το πρωί της Πέμπτης. Οι αρχές εντόπισαν οργανωμένο δίκτυο διακίνησης αναβολικών που λειτουργούσε υπό το κάλυμμα γυμναστηρίου και καταστήματος.

Όπως διευκρίνισε η ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι διέθεταν προς πώληση τα παράνομα σκευάσματα μέσω των επιχειρήσεών τους, ενώ διατηρούσαν και ιστοσελίδα για την προώθηση των προϊόντων. Τα αναβολικά προορίζονταν κυρίως για αθλητές, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης πριν ή κατά τη διάρκεια αγωνιστικών διοργανώσεων.

Παράλληλα, φέρονται να διακινούσαν μη εγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής, τα οποία δεν είχαν λάβει άδεια από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), γεγονός που, σύμφωνα με την αστυνομία, συνιστά σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Κατά τις έρευνες σε κατοικίες, στο γυμναστήριο – κατάστημα και σε όχημα, κατασχέθηκαν 1.266 κάψουλες και δισκία αναβολικών, 301 ενέσιμα φιαλίδια, 195 κάψουλες φαρμακευτικών σκευασμάτων, 61 ενέσιμα φιαλίδια, καθώς και 15.930 γραμμάρια απαγορευμένων συμπληρωμάτων σε μορφή σκόνης και 3.802 κάψουλες και δισκία μη εγκεκριμένων συμπληρωμάτων.

Επιπλέον, οι αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν το ποσό των 3.490 ευρώ, διάφορα έγγραφα και τιμολόγια, ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα περίστροφο κρότου, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομική επιχείρηση στα Διαβατά για καταπολέμηση εγκληματικότητας

Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό Διαβατών έλεγξε 108 άτομα και 73 οχήματα, συνέλαβε ένα άτομο και εντόπισε 39 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Ακινητοποιήθηκαν 14 οχήματα, ενώ ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρεις νεαροί για αλλεπάλληλες διαρρήξεις αυτοκινήτων

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν τρεις νεαροί για διαρρήξεις 23 οχημάτων σε Καλαμαριά και Χαριλάου, αφαιρώντας χρήματα, αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία και διαρρηκτικά εργαλεία.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 47χρονου για υδροπονική κάνναβη σε διαμέρισμα

Συνελήφθη 47χρονος στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου σε έρευνα σε διαμέρισμα εντοπίστηκαν 40 δενδρύλλια κάνναβης σε αυτοσχέδιο εργαστήρι υδροπονικής καλλιέργειας. Κατασχέθηκε ο εξοπλισμός και ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κουφάλια: Επίθεση σε 15χρονο για μπλούζα ομάδας με οπαδικό φόντο

Στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, 15χρονος κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση για οπαδικούς λόγους από συνομήλικό του και έναν 20χρονο, που του πήραν μπλούζα ομάδας. Συνελήφθησαν οι φερόμενοι δράστες και ο πατέρας του ανήλικου δράστη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη για κλοπές πατινιών και ρούχων

Σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις κλοπών στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους ανήλικοι και νεαροί, που έκλεψαν ηλεκτρικά πατίνια, μπαταρίες και ρούχα από καταστήματα το τελευταίο 24ωρο.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση σπείρας ψηφιακής απάτης στη Θεσσαλονίκη με συλλήψεις και δικογραφία

Η αστυνομία Θεσσαλονίκης εξάρθρωσε σπείρα ψηφιακής απάτης και συνέλαβε έναν 30χρονο κι έναν 19χρονη που προσπάθησαν με πλαστοπροσωπία να μεταφέρουν 10.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιώντας κλεμμένα στοιχεία.