ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:23:42
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 19χρονος για τη δολοφονία 20χρονου

Σήμερα απολογείται ο 19χρονος για τη συμμετοχή του στο αιματηρό επεισόδιο που στοίχισε τη ζωή του 20χρονου Κλεομένη στην Καλαμαριά. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για βαριά σωματική βλάβη, συμμορία και κατοχή επικίνδυνων αντικειμένων.

Ο 19χρονος που φέρεται να ήταν παρών στο αιματηρό επεισόδιο της Καλαμαριάς, όπου έχασε τη ζωή του ο 20χρονος Κλεομένης το βράδυ της 12ης Μαρτίου, απολογείται σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Η απολογία πραγματοποιείται μετά τη συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, κατηγορία η οποία συνδέεται με την επίθεση που φέρεται να προηγήθηκε εναντίον του 23χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη της ανθρωποκτονίας. Ο 19χρονος καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον της 1ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, η οποία έχει αναλάβει τη δικογραφία της υπόθεσης.

Εκτός από την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, αντιμετωπίζει και πλημμεληματικές πράξεις, όπως συμμετοχή σε συμμορία και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, βάσει των επιβαρυντικών διατάξεων του νέου Αθλητικού Νόμου.

Οι ίδιες κατηγορίες βαραίνουν και ένα ακόμη άτομο από την παρέα του 20χρονου, το οποίο αναζητείται από τις Αρχές.

Η υπεράσπιση του 23χρονου – ήδη προφυλακισμένου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία – είχε ζητήσει με γραπτό αίτημα προς την ανακρίτρια την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για τα δύο αυτά πρόσωπα.

Η πλευρά του 23χρονου επικαλέστηκε τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, σύμφωνα με τα οποία περιγράφονται χτυπήματα στο κεφάλι, το πρόσωπο και το σώμα του από απροσδιόριστα αντικείμενα. Ο ίδιος, στην απολογία του, υποστήριξε ότι ενήργησε σε καθεστώς άμυνας κατά την επίθεση που δέχθηκε έξω από το σπίτι του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ρουμάνος ρασοφόρος συνελήφθη για οδήγηση χωρίς δίπλωμα

Στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής συνελήφθη 44χρονος Ρουμάνος ρασοφόρος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα για οδήγηση χωρίς δίπλωμα. Εντοπίστηκε καθ’ οδόν προς το Άγιο Όρος το περασμένο Σάββατο.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις ανήλικοι στον ανακριτή για ληστεία στη Νεάπολη

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν τέσσερις 13χρονοι για απόπειρα ληστείας δύο 12χρονων στη Νεάπολη. Κατηγορούνται για ληστεία και οπλοφορία, ενώ δύο κηδεμόνες τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη Έλληνα στην Αλεξανδρούπολη για πλαστά νομίσματα

Συνελήφθη άνδρας στην Αλεξανδρούπολη με 54 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Στην κατοχή και το όχημά του βρέθηκαν επίσης γνήσια χαρτονομίσματα και δύο κινητά. Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία 59χρονης στον Εύοσμο

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 59χρονης στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης που έγινε στις 30 Μαρτίου. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 43χρονος, ήδη κρατούμενος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.
Αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για κύκλωμα παράνομου τζόγου και διώξεις

Δεκαοκτώ άτομα κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου στη Θεσσαλονίκη και Καβάλα, με βαρύτατες κατηγορίες περί απάτης, νομιμοποίησης εσόδων και σύστασης οργάνωσης. Αναμένεται απολογία τους.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος κατηγορείται για υπεξαίρεση 123.000€ από πρατήριο

Ένας 23χρονος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε σταδιακά 123.000 ευρώ από το ταμείο πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Καλαμαριά, όπου εργαζόταν, σε διάστημα επτά μηνών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία μετά από αστυνομική έρευνα.