ΓΔ: 2618.76 0.19% Τζίρος: 3.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:33:37
Κατασχεμένη κάνναβη αεροδρόμιο

Κατάσχεση 219 κιλών κάνναβης skunk από το Λιμεναρχείο Πειραιά

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά κατέσχεσε 219 κιλά κάνναβης skunk, αξίας άνω των 750.000 ευρώ, σε έλεγχο μεταφορικής στη Δυτική Αττική, μετά από πληροφορίες για εισαγωγή ναρκωτικών από Ισπανία.

Σημαντικό πλήγμα σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών πέτυχε το Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με τον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης τύπου skunk, συνολικού μικτού βάρους περίπου 219 κιλών. Η εκτιμώμενη αξία των ναρκωτικών υπερβαίνει τις 750.000 ευρώ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της 9ης Μαρτίου 2026, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.Ν.) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι πληροφορίες αφορούσαν την εισαγωγή στη χώρα μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Ισπανία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά πραγματοποίησαν έλεγχο σε εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας στη Δυτική Αττική. Εκεί εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες σε δύο ξύλινα κιβώτια 108 πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη τύπου skunk, συνολικού μικτού βάρους 122,874 κιλών.

Την επόμενη ημέρα, οι αρχές εντόπισαν στον ίδιο χώρο δύο ακόμη κιβώτια, τα οποία περιείχαν επιπλέον 85 πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 96,313 κιλών.

Ελεγχόμενη παράδοση και συλλήψεις

Υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών πραγματοποιήθηκαν παράλληλες επιχειρήσεις στην Αττική για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των παραληπτών. Στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας Πειραιά, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) Πειραιά και της ΔΙ.ΔΙ.Ν., οργανώθηκε ελεγχόμενη παράδοση των ναρκωτικών ουσιών.

Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν δύο από τους τρεις συλληφθέντες, ένας 42χρονος Έλληνας και ένας 46χρονος Αλβανός. Οι δύο άνδρες εισήλθαν με Ι.Χ. τύπου VAN σε υπόγεια αποθήκη στην Αθήνα, όπου παρέλαβαν τα κιβώτια με τις ναρκωτικές ουσίες.

Σε έρευνα στον χώρο κατασχέθηκαν ένα κενό κιβώτιο και πλήθος εργαλείων που χρησιμοποιούνταν για τη σφράγιση, αποσφράγιση και μόνωση κιβωτίων. Από την κατοχή του 42χρονου βρέθηκαν επίσης μία πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος και ένας αναδιπλούμενος σουγιάς.

Επέκταση ερευνών και κατασχέσεις

Παράλληλα, στην περιοχή της Νίκαιας Αττικής συνελήφθη ένας 58χρονος Έλληνας, ο οποίος εκμίσθωνε την αποθήκη. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην επαγγελματική του στέγη εντοπίστηκαν τρεις ζυγαριές ακριβείας, δύο φορητοί υπολογιστές, ένας καταμετρητής χαρτονομισμάτων, δώδεκα κινητά τηλέφωνα, εννέα κάρτες SIM και μεγάλος αριθμός ταξιδιωτικών σάκων μεταφοράς.

Η συνολική αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 750.000 ευρώ. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το οποίο διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν επίσης ένα ακόμη Ι.Χ. όχημα, έξι κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Έγκριση από κοινού στρατιωτικών επιχειρήσεων με ΗΠΑ κατά καρτέλ

Η Κολομβία ενέκρινε κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με τις ΗΠΑ κατά των καρτέλ ναρκωτικών, επιτρέποντας στην Ουάσινγκτον να εντείνει τη δράση της στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας.
Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικανικό καρτέλ σχεδίαζε αγορά όπλων στην Τσεχία, λέει το Υπ. Δικαιοσύνης ΗΠΑ

Η αμερικανική δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες σε τέσσερα μέλη του μεξικανικού καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο για απόπειρα αγοράς όπλων στην Τσεχία. Δύο ήδη εκδόθηκαν στις ΗΠΑ, ενώ οι άλλοι δυο αναμένεται να ακολουθήσουν.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο 23χρονων στη Μύκονο με 4,6 κιλά κάνναβης και κοκαΐνη

Δύο 23χρονοι, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, συνελήφθησαν στη Μύκονο για διακίνηση ναρκωτικών. Κατηγορούνται ότι δρούσαν από τα μέσα Ιουλίου, χρησιμοποιώντας δίκυκλα και αποθήκευαν τις ουσίες σε κατοικία στο νησί.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Σύλληψη 32χρονου αλλοδαπού για διαρρήξεις

Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός στον Δήμο Κισσάμου, Χανίων, για πέντε κλοπές από επιχειρήσεις με τη μέθοδο απασχόλησης. Στην κατοχή του βρέθηκαν κλοπιμαία που επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες. Προανάκριση διενεργεί η αστυνομία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 35χρονου αλλοδαπού για ναρκωτικά σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στο Μαρούσι

Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός στο Μαρούσι από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, μετά από έλεγχο σε προαύλιο εκπαιδευτικού ιδρύματος όπου εντοπίστηκε να πετά δύο νάιλον σακούλες και να προσπαθεί να διαφύγει.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιερία: Δύο συλλήψεις για κλοπή αντικειμένων άνω των 19.000€ από ΙΧ

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Πιερία για κλοπή αντικειμένων αξίας άνω των 19.000 ευρώ από αυτοκίνητο. Τα κλοπιμαία επιστράφηκαν στην ιδιοκτήτρια. Η αστυνομία ερευνά αν σχετίζονται με άλλες κλοπές.