ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
Εξέταση αίματος εργαστήριο
Φώτο: Shutterstock

Θεσσαλονίκη: Μαθητές προωθούν την αιμοδοσία με καλλιτεχνικές δράσεις

Μαθητές από 132 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζουν έργα για την εθελοντική αιμοδοσία, σε έκθεση με αφίσες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, 25-27/2/2026, στο πλαίσιο του προγράμματος «Για ένα Σχέδιο Εθελοντισμού Υγείας».

Τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και της κοινωνικής προσφοράς αναδεικνύουν με δημιουργικό τρόπο μαθητές και μαθήτριες από 132 σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από αφίσες και υλικό ευαισθητοποίησης που θα εκτεθούν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η εικαστική έκθεση του προγράμματος «Για ένα Σχέδιο Εθελοντισμού Υγείας» θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Φεβρουαρίου 2026, στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δήμου Θεσσαλονίκης, φιλοξενώντας έργα που αποτυπώνουν το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Το πρόγραμμα υλοποιείται για δεύτερη χρονιά από τον Σύλλογο Open School Days, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια του υπουργείου Υγείας. 

Απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, με στόχο τη δημιουργία ενεργών δικτύων εθελοντισμού μέσα στις σχολικές κοινότητες μέσω των μαθητικών συμβουλίων.

Δράσεις αιμοδοσίας και συμμετοχή μαθητών

Μετά την έκθεση, θα ακολουθήσουν οι Εβδομάδες Μαθητικής Αιμοδοσίας από 2 έως 6 Μαρτίου και από 9 έως 13 Μαρτίου 2026, σε νοσοκομεία και σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η πρωτοβουλία θα κορυφωθεί με τη γιορτή λήξης στις 19 Μαρτίου, στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Κατά την πρώτη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος, το σχολικό έτος 2024-2025, συμμετείχαν 70 σχολικές μονάδες, 8.000 μαθητές και 100 εκπαιδευτικοί, ενώ 1.040 μαθητές έδωσαν αίμα, αποδεικνύοντας τη δυναμική της μαθητικής κοινότητας στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς.

Ενίσχυση της κουλτούρας εθελοντισμού

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ταυτότητας του εθελοντή αιμοδότη στη μαθητική κοινότητα και η συμβολή στην κάλυψη των αναγκών της χώρας σε αίμα, μέσα από ενημέρωση, συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των νέων.

Η έκθεση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης θα είναι επισκέψιμη για σχολικές μονάδες τις ώρες 9 π.μ. - 1 μ.μ. και για το κοινό από τις 4 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση αξιωματούχων γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση της Γενικής Προξένου Γερμανίας με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Η γεωστρατηγική σημασία και οι αναπτυξιακές προοπτικές της Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Γερμανίδας Προξένου με τον δήμαρχο, με έμφαση στις επενδύσεις σε μεταφορές, ενέργεια και τουρισμό.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαϊωάννου: Ο λαός αντέχει με αξίες, παιδεία και πολιτιστική συνέχεια

Ο Νίκος Παπαϊωάννου, υφυπουργός Παιδείας, τόνισε την αξία της ιστορικής μνήμης στην εκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, υπογραμμίζοντας ότι η ιστορία διδάσκει αντοχή και διατήρηση αξιών και παράδοσης.
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ βρίσκεται στη καλύτερη θέση όλων των εποχών

Με πλειοψηφία εγκρίθηκε από τη Βουλή η συμπληρωματική σύμβαση για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, παρών δήλωσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση, ενώ κατά ΚΚΕ, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας.
Ομιλητής Balkan Forum
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το VOICES Festival Δημοσιογραφίας διοργανώνεται Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το Νοέμβριο 2026 το VOICES – European Festival of Journalism and Media Freedom, με δημοσιογράφους, ερευνητές και οργανισμούς από όλη την Ευρώπη, υπό την οργάνωση της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης.