ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με το άγαλμα του Αριστοτέλη μπροστά από το κεντρικό κτήριο.

ΑΠΘ: Κατατέθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ, επιστροφή στην κανονική λειτουργία

Το ΑΠΘ ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ για τα γεγονότα στην Πολυτεχνική Σχολή και ότι το Ίδρυμα επιστρέφει στην κανονική λειτουργία. Υπενθύμισε ωράρια κλεισίματος κτιρίων, άδειες για μη ακαδημαϊκές εκδηλώσεις και περιορισμούς τα Σαββατοκύριακα.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε ζητήσει ο πρύτανης του Ιδρύματος σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στην Πολυτεχνική Σχολή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «κατόπιν αυτού, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο επανέρχεται στην κανονική του λειτουργία». Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι «κατά τις εργάσιμες ημέρες, όλα τα κτίρια του Πανεπιστημίου θα κλείνουν στις 22:00» και πως «οποιαδήποτε δραστηριότητα ή εκδήλωση –πέραν των ακαδημαϊκών και ερευνητικών– θα πραγματοποιείται εντός του ωραρίου και θα διενεργείται κατόπιν αδείας που θα χορηγεί ο αρμόδιος Κοσμήτορας ή Πρόεδρος».

Για τα Σαββατοκύριακα, προβλέπεται ότι οι Σχολές θα παραμένουν κλειστές, ενώ οι μεταπτυχιακές και ερευνητικές δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται, με ευθύνη των Προέδρων και Κοσμητόρων, έως τις 18:00.

Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους «στην προγραμματική θέση τους για την εξασφάλιση ενός ακαδημαϊκού, δημοκρατικού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην Πανεπιστημιούπολη, προς όφελος των φοιτητριών, των φοιτητών και όλων των εργαζομένων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος εξοπλισμός στις φοιτητικές εστίες ΑΠΘ με δωρεά της HELLENiQ ENERGY

Με δωρεά της HELLENiQ ENERGY, οι φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ εξοπλίστηκαν με 150 κρεβάτια, 100 γραφεία, 200 καρέκλες και 100 ντουλάπες, συνολικής αξίας 48.351 ευρώ. Η παράδοση έγινε παρουσία πρυτανικών αρχών και στελεχών.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβολή στη δίκη των 38 συλληφθέντων μετά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ

Αναβλήθηκε για τον Μάιο η δίκη των 38 φοιτητών που συνελήφθησαν στο ΑΠΘ, λόγω κωλύματος συνηγόρου. Κατηγορούνται για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και μερικοί και για απείθεια λόγω άρνησης δακτυλοσκόπησης.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συγκινητικό αντίο στον Αντώνη Μανιτάκη στη Νομική ΑΠΘ

Με σεβασμό και συγκίνηση, η Νομική του ΑΠΘ αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα καθηγητή Αντώνη Μανιτάκη, που αφιέρωσε 35 χρόνια στη σχολή. Η οικογένειά του ζήτησε να δοθεί το όνομά του σε αίθουσα και να ιδρυθεί συνέδριο στη μνήμη του.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΘ: Αντίδραση πρυτανικών αρχών για τα επεισόδια στην Πολυτεχνική

Ολοκληρώνεται η εσωτερική έρευνα για τα επεισόδια στο ΑΠΘ και σύντομα θα κατατεθεί η επίσημη αναφορά, όπως ζήτησε το Υπουργείο Παιδείας. Πρυτανεία και Υπουργείο τονίζουν τη συνεργασία τους για ασφαλή και δημοκρατικά πανεπιστήμια.
Σοφία Ζαχαράκη κοντινό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Θα αποδοθούν ευθύνες για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, χαρακτήρισε «ντροπιαστικά» τα πρόσφατα επεισόδια στο ΑΠΘ, τονίζοντας ότι δεν αντικατοπτρίζουν τη συνολική εικόνα του Πανεπιστημίου και ζήτησε εξηγήσεις για τα γεγονότα.