ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε ήσυχο δρόμο κατά τη διάρκεια ημέρας.

Ηράκλειο: Σοκ στο χωριό Μάρθα μετά το φονικό ανάμεσα σε αδέλφια

Σοκαρισμένη είναι η μικρή κοινωνία της Μάρθας Βιάννου στο Ηράκλειο από την αδελφοκτονία που σημειώθηκε χθες το βράδυ. Οι κάτοικοι αδυνατούν να πιστέψουν την τραγωδία, με τον πρόεδρο να δηλώνει πως το χωριό πενθεί.

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία του χωριού Μάρθα στον Δήμο Βιάννου, στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά την τραγική αδελφοκτονία που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (14-2-2026). Οι κάτοικοι, σε ένα κατά τα άλλα φιλήσυχο χωριό με λίγες δεκάδες μόνιμους κατοίκους, αδυνατούν να πιστέψουν το συμβάν που τάραξε την καθημερινότητά τους.

«Άλλο να υπάρχει ένταση μεταξύ αδελφών και άλλο αυτό το κακό που έγινε», ανέφεραν χαρακτηριστικά κάτοικοι της Μάρθας, εκφράζοντας τη θλίψη και την απορία τους για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, Μιχάλης Ανέθρεπτάκης, δήλωσε ότι «η τοπική κοινωνία πενθεί» και πως δεν υπάρχουν λόγια ικανά να περιγράψουν το μέγεθος της οδύνης που προκάλεσε το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αδέλφια ζούσαν το τελευταίο διάστημα στο πατρικό τους σπίτι στη Μάρθα, ενώ δεν έλειπαν οι στιγμές έντασης μεταξύ τους. Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι προστριβές θα κατέληγαν σε τραγωδία.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ, όταν ο 64χρονος άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στον 67χρονο αδελφό του, προκαλώντας του θανατηφόρα τραύματα. Ο δράστης συνελήφθη λίγο αργότερα και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προτομή Νίκος Καζαντζάκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταξίδια του Καζαντζάκη αναγνωρίζονται ως Ευρωπαϊκή Διαδρομή

Ο Νίκος Καζαντζάκης ταξίδεψε αναζητώντας και γεφύρωσε πολιτισμούς, ενώ τώρα η πρωτοβουλία «Ευρωπαϊκοί Δρόμοι του Νίκου Καζαντζάκη» αποσκοπεί σε αναγνώριση από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ιδρύοντας νέο πολιτιστικό σωματείο.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΡΗΣΥΑ: 50% περισσότερες αιτήσεις για δωρεάν φροντίδα χρόνιου πόνου

Η δωρεάν φροντίδα κατ’ οίκον της ΠΑΡΗΣΥΑ αυξήθηκε κατά 50% και πλέον καλύπτει περιοχές εκτός Αθήνας. Τα 67 Ιατρεία Πόνου στηρίζονται κυρίως σε εθελοντές, με τη ζήτηση να ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια ασθενείς με χρόνιο πόνο.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Φαιστού: Κατάρρευση παλιάς γέφυρας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Η γέφυρα στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού κατέρρευσε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, κόβοντας τη σύνδεση με Λαγολιό και Βώρους. Δεν περνούσε όχημα εκείνη τη στιγμή. Ο δήμαρχος Γ. Νικολιδάκης μιλά για εκτεταμένες ζημιές.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυναίκα τραυματίστηκε όταν παρασύρθηκε από νταλίκα στον κόμβο Γιόφυρου

Γυναίκα παρασύρθηκε από νταλίκα στον κόμβο Γιόφυρου Ηρακλείου και διακομίστηκε τραυματισμένη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία. Άμεσα έφτασαν ασθενοφόρο, αστυνομία και Πυροσβεστική.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Έρχεται κακοκαιρία, σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Κρήτης

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας Κρήτης λόγω επιδείνωσης του καιρού με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους έως τις 13/2. Οι πολίτες καλούνται να τηρούν τις οδηγίες αυτοπροστασίας.
Εγκαταλελειμμένο κτήριο Μαρούσι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 40χρονου σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 40χρονου σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στα Καμίνια Ηρακλείου. Συνελήφθη 37χρονος για ανθρωποκτονία και κλοπή, ενώ συνελήφθησαν επίσης 48χρονος και 28χρονη για έκθεση, παρώντες στη δολοφονία.