ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
Φώτο: Shutterstock

Ηράκλειο: Σοκ στο χωριό Μάρθα μετά το φονικό ανάμεσα σε αδέλφια

Σοκαρισμένη είναι η μικρή κοινωνία της Μάρθας Βιάννου στο Ηράκλειο από την αδελφοκτονία που σημειώθηκε χθες το βράδυ. Οι κάτοικοι αδυνατούν να πιστέψουν την τραγωδία, με τον πρόεδρο να δηλώνει πως το χωριό πενθεί.

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία του χωριού Μάρθα στον Δήμο Βιάννου, στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά την τραγική αδελφοκτονία που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (14-2-2026). Οι κάτοικοι, σε ένα κατά τα άλλα φιλήσυχο χωριό με λίγες δεκάδες μόνιμους κατοίκους, αδυνατούν να πιστέψουν το συμβάν που τάραξε την καθημερινότητά τους.

«Άλλο να υπάρχει ένταση μεταξύ αδελφών και άλλο αυτό το κακό που έγινε», ανέφεραν χαρακτηριστικά κάτοικοι της Μάρθας, εκφράζοντας τη θλίψη και την απορία τους για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, Μιχάλης Ανέθρεπτάκης, δήλωσε ότι «η τοπική κοινωνία πενθεί» και πως δεν υπάρχουν λόγια ικανά να περιγράψουν το μέγεθος της οδύνης που προκάλεσε το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αδέλφια ζούσαν το τελευταίο διάστημα στο πατρικό τους σπίτι στη Μάρθα, ενώ δεν έλειπαν οι στιγμές έντασης μεταξύ τους. Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι προστριβές θα κατέληγαν σε τραγωδία.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ, όταν ο 64χρονος άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στον 67χρονο αδελφό του, προκαλώντας του θανατηφόρα τραύματα. Ο δράστης συνελήφθη λίγο αργότερα και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάκτορο Κνωσού Κρήτη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηράκλειο: Αναμνηστική πινακίδα UNESCO στα Μάλια για τα Μινωικά Ανάκτορα

Στην Κρήτη ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την εγγραφή των Μινωικών Ανακτόρων στην UNESCO, με ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Μαλίων. Η υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε την επιτυχία ως σημαντική για Κρήτη και Ελλάδα.
ΟΠΕΚΕΠΕ πινακίδα γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ευρωπαίοι εισαγγελείς απήγγειλαν βαρύτατες κατηγορίες για επιδοτήσεις

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία απήγγειλε βαριές κατηγορίες κατά 22 συλληφθέντων στην Κρήτη, για συμμετοχή σε κύκλωμα που φέρεται να εξαπατούσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την ΕΕ, με ζημιά άνω των 3 εκατ. ευρώ. Αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη κακουργήματος.
Υπουργός σε συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοψία της Λίνας Μενδώνη σε έργα πολιτισμού στο Ηράκλειο

Η Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε τα έργα στη τάφρο Σαμπιονάρα-Μπέμπο-Αγ. Φραγκίσκου στο Ηράκλειο, διαβεβαιώνοντας για την καλή συνεργασία με τοπικούς φορείς. Παρά τη μικρή καθυστέρηση, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί 2026-2027.
Λιμενικός σε περιπολία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στα νότια της Κρήτης

Βρέθηκε λέμβος με 41 αλλοδαπούς 37 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων Κρήτης από drone της FRONTEX. Το Λιμενικό τους διέσωσε με πλωτό σκάφος και τους μεταφέρει με ασφάλεια στο λιμάνι. Αντίστοιχη διάσωση έγινε και νότια της Ιεράπετρας.
Λάουρα Κοβέσι πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι συλληφθέντες για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Την έρευνα για το κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ με επίκεντρο την Κρήτη αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. 22 συλληφθέντες οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης, με τη ζημιά να ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ.