ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
περίπτερο εφημερίδων Αθήνα
Περίπτερο σε πάρκο της Αθήνας που πωλεί εφημερίδες και περιοδικά σε περαστικούς.

Γραφειοκρατία, συντάξεις και ΕΝΦΙΑ στο επίκεντρο του σημερινού Τύπου

Η μάχη κατά της γραφειοκρατίας, οι περικοπές στις συντάξεις χηρείας και οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Τα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου αναδεικνύουν σημαντικά θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Ξεχωρίζουν οι εξελίξεις στη μάχη κατά της γραφειοκρατίας, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας, αλλά και οι αλλαγές που επηρεάζουν τη φορολόγηση ακινήτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Απογευματινή, στην προσπάθεια περιορισμού της γραφειοκρατίας εισάγονται 14 νέα "όπλα", ενώ η Ναυτεμπορική τονίζει ότι "κλείνει η πόρτα στη γραφειοκρατία".

Η Δημοκρατία αναφέρεται στους 300.000 δικαιούχους που λαμβάνουν μειωμένα ποσά για συντάξεις χηρείας, ενώ ο Ελεύθερος Τύπος δίνει συμβουλές για το πώς οι φορολογούμενοι μπορούν να διατηρήσουν την έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ.

Στην εξωτερική πολιτική, η Καθημερινή παρουσιάζει τις αμερικανικές απαιτήσεις προς την Ελλάδα και το ΝΑΤΟ, ενώ η Εστία θέτει το ερώτημα "με τους δουλεμπόρους ή με την Ελλάδα;".

Παράλληλα, οι εφημερίδες Ριζοσπάστης, Η Εφημερίδα των Συντακτών και ΤΑ ΝΕΑ εστιάζουν σε ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής, αποτροπής και πρόσφατων τραγωδιών, αναδεικνύοντας τις κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις των θεμάτων αυτών.

Τέλος, η επικαιρότητα συμπληρώνεται με αναφορές σε πολιτικές εξελίξεις, όπως η αντίδραση του Γεραπετρίτη που καταγράφει η εφημερίδα Kontra, αλλά και το αίτημα για ρήξεις αντί συναίνεσης που επισημαίνει το Ποντίκι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλικά ΜΜΕ δημοσιεύουν «σέλφι» Μελόνι με φερόμενο μαφιόζο

Η ιταλική πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εμφανίζεται σε «σέλφι» με τον Τζοακίνο Αμίκο, κατηγορούμενο για διασυνδέσεις με τη μαφία, που τραβήχτηκε το 2019 σε εκδήλωση στο Μιλάνο, προκαλώντας αντιδράσεις στον Τύπο.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ελεύθερος ο Ιάπωνας δημοσιογράφος του NHK, αλλά όχι εκτός χώρας

Ο Ιάπωνας δημοσιογράφος, φερόμενος ως επικεφαλής του γραφείου NHK στην Τεχεράνη, αφέθηκε ελεύθερος από τις ιρανικές αρχές αλλά δεν μπορεί ακόμη να φύγει από τη χώρα, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης του Τόκιο.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Νεκρός ο επικεφαλής πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης

Ο επικεφαλής πληροφοριών των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, στρατηγός Ματζίντ Χαντεμί, σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση που αποδίδεται σε αμερικανοσιωνιστές εχθρούς, σύμφωνα με ανακοίνωση των Φρουρών στο Telegram.