ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ελληνική αστυνομία περιπολικό

Σύλληψη γυναικών στο «Ελ. Βενιζέλος» με 72 κιλά κάνναβη στις αποσκευές

Τρεις αλλοδαπές, 29, 33 και 37 ετών, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ως μέλη διεθνούς κυκλώματος, ενώ επιχειρούσαν να μεταφέρουν 72,7 κιλά υδροπονικής κάνναβης στην Ιταλία, κρυμμένα στις αποσκευές τους.

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών γυναικών, ηλικίας 29, 33 και 37 ετών, προχώρησαν το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Ιανουαρίου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι γυναίκες φέρονται ως μέλη διεθνικής εγκληματικής ομάδας που είχε ως αντικείμενο την εξαγωγή κάνναβης στην Ιταλία, μέσω αεροπορικών μεταφορών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εξαγωγής ναρκωτικών, έπειτα από ανάλυση πληροφοριών, διασταυρώσεις στοιχείων και διαδικασία δημιουργίας προφίλ (profiling).

Κατά τον έλεγχο των αποσκευών τους εντοπίστηκαν συνολικά 72 κιλά και 700 γραμμάρια ακατέργαστης υδροπονικής κάνναβης (skunk), κρυμμένα σε νάιλον συσκευασίες.

Οι συλληφθείσες έχουν οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για τα περαιτέρω.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χειροπέδες σε άνδρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 55χρονου αλλοδαπού στο «Ελ. Βενιζέλος» για μεταφορά κοκαΐνης

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου 55χρονος αλλοδαπός, μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης και ηρωίνης στην Ελλάδα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέταρτη προφυλάκιση για τον φονικό εμπρησμό στην οικογένεια Νέστορα

Προφυλακίστηκε ο 25χρονος για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα. Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή, ενώ με τη νέα προφυλάκιση οι κρατούμενοι ανέρχονται σε τέσσερις, ανάμεσά τους και οι δύο φερόμενοι ως δράστες.
Ελλάδα αστυνομικός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη σπείρας διαρρηκτών που παρίσταναν τεχνικούς σε σπίτια Αττικής

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε συμμορία που, παριστάνοντας τεχνικούς με φωσφορίζοντα γιλέκα, διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια βόρειων και νότιων προαστίων της Αττικής. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στη Βούλα και εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές.