ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Εργασία εξ αποστάσεως laptop
Φώτο: Shutterstock

Δύσκολη αποδεικνύεται η τηλεργασία για τους οικογενειάρχες

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία Eurofound σε μελέτη της διαπίστωσε πως η εξ αποστάσεως εργασία προκάλεσε πρωτοφανείς αρνητικές συνέπειες στην οικογενειακή και εργασιακή ζωή.

H πανδημία του κορονοϊού έχει πρωτοφανείς αρνητικές συνέπειες στις οικογένειες και στην εργασιακή ζωή, όπως προκύπτει από μια έρευνα της ΕΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, με πάνω από το ένα πέμπτο εκείνων που τώρα εργάζονται από το σπίτι σε σπίτια με μικρά παιδιά να δυσκολεύονται πολύ να συγκεντρωθούν στη δουλειά τους.

Η έρευνα που διενεργήθηκε από την υπηρεσία της ΕΕ Eurofound, η οποία έχει στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των εργασιακών συνθηκών, συμπεραίνει ότι πάνω από το ένα τρίτο των εργαζόμενων στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ έχουν ξεκινήσει την τηλεργασία λόγω της πανδημίας. Από αυτούς το 26% ζει σε σπίτια με παιδιά κάτω των 12 ετών και ένα 10% με παιδιά από 12 ως 17.

Από εκείνους που ζουν με μικρότερα παιδιά το 22% ανέφερε ότι δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί στη δουλειά του όλη την ώρα ή την περισσότερη ώρα. Αντίθετα, το ποσοστό των νοικοκυριών χωρίς παιδιά ή με μεγαλύτερα παιδιά που αντιμετωπίζει προβλήματα στην τηλεργασία είναι 5% και 7% αντίστοιχα.

Η Μαίρη Μακάφεϊ, η επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών και επικοινωνιών της Eurofound, δήλωσε ότι η υγεία και οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας εύλογα προβληματίζουν το κοινό και τους ιθύνοντες.

«Ωστόσο, δεν πρέπει να αγνοούμε τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην οικογενειακή ζωή. Οι γονείς αντιμετωπίζουν προκλήσεις χωρίς προηγούμενο, ιδιαίτερα τώρα που οι περισσότεροι δεν μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών φύλαξης των παιδιών και πολλοί μάλιστα χρειάζεται να βοηθούν τα παιδιά στα μαθήματά τους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Μπράτακος πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Μπρατάκος: Δεν χωρούν εύκολες υποσχέσεις για μείωση ωραρίου

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, τονίζει ότι η μείωση των ωρών εργασίας απαιτεί αύξηση της παραγωγικότητας, καθώς η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει εύκολες υποσχέσεις, σε αντίθεση με άλλα ευρωπαϊκά παραδείγματα.
Ναυπηγείο με πλοίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαζόμενος τραυματίστηκε στο Πέραμα κατά τη διάρκεια εργασιών σε πλοίο

Ένας 45χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι από θραύσμα ξύλου κατά τη διάρκεια εργασιών σε πλοίο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από το Λιμενικό.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ενίσχυση ευκαιριών απασχόλησης για ανέργους

Η ΔΥΠΑ υλοποιεί και τον Μάιο εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής για ανέργους και όσους θέλουν να αλλάξουν καριέρα. Θα γίνουν 123 διά ζώσης σε 79 ΚΠΑ2 και 20 διαδικτυακά, στοχεύοντας στη βελτίωση των ευκαιριών απασχόλησης.
εργάτες με κράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Τέλος στην απεργία πείνας βάζουν 110 απλήρωτοι ανθρακωρύχοι

Μετά από εννέα ημέρες απεργίας πείνας στην Άγκυρα, 110 ανθρακωρύχοι τερμάτισαν την κινητοποίησή τους αφού ήρθαν σε συμφωνία με τον εργοδότη και έλαβαν τους μισθούς τους, σύμφωνα με το συνδικάτο τους.