ΓΔ: 1996.23 0.44% Τζίρος: 235.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κατάστημα Lidl εξωτερικά
Φώτο: Shutterstock

Το έργο αντιρρύπανσης και καθαρισμού του Θερμαϊκού κόλπου στηρίζει η Lidl Ελλάς

Συγκεκριμένα η Lidl Ελλάς ανέλαβε να στηρίξει την προσπάθεια του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης για την απομάκρυνση των επιπλεόντων απορριμμάτων, του φυτοπλαγκτόν και της κόκκινης παλίρροιας.

 H Lidl Ελλάς ανέλαβε να καλύψει μέρος των εξόδων για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου από το ειδικά διαμορφωμένο αντιρρυπαντικό σκάφος "Αλκίππη" της North Aegean Slops ΑΕ, για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Συγκεκριμένα η Lidl Ελλάς ανέλαβε να στηρίξει την προσπάθεια του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης για την απομάκρυνση των επιπλεόντων απορριμμάτων, του φυτοπλαγκτόν και της κόκκινης παλίρροιας, που επιβαρύνουν τον παραλιακό άξονα της Θεσσαλονίκης. Η περισυλλογή αντικειμένων και κηλίδων ξεκινά από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και επεκτείνεται στη θαλάσσια περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, της Αγίας Τριάδας και του Δέλτα των ποταμών Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Lidl Ελλάς πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας που ακολουθεί και με υψηλό το αίσθημα περιβαλλοντικής συνείδησης, αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως έχει ολοκληρωμένη αντίληψη της ευθύνης της απέναντι στο περιβάλλον και για αυτό έχει τοποθετήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη σε πρώτο πλάνο. Αυτή είναι η δέσμευση και, ταυτόχρονα, η αποστολή της.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος του REset Plastic, της διεθνούς στρατηγικής του ομίλου Schwarz για το πλαστικό στην οποία συμμετέχει και η Lidl Ελλάς και συγκεκριμένα στο πεδίο δράσης REmove για την υποστήριξη ενεργειών απομάκρυνσης πλαστικών απορριμμάτων από το περιβάλλον.

O όμιλος Schwarz, στον οποίο ανήκουν οι αλυσίδες λιανικής Lidl και Kaufland και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις σε διεθνές επίπεδο, αναγνωρίζει και αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για το περιβάλλον. Με την πρωτοβουλία REset Plastic, έχει αναπτύξει μια ολιστική, διεθνή στρατηγική που περιλαμβάνει πέντε τομείς δράσης: την αποφυγή, τον (επανα)σχεδιασμό, την ανακύκλωση, την απομάκρυνση και την έρευνα. Έτσι μειώνεται η χρήση του πλαστικού και κλείνει ο κύκλος στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεμογεννήτρια ηλιοβασίλεμα θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχίες για εκτροχιασμό της ευρωπαϊκής «Πράσινης Συμφωνίας»

Ο καθηγητής Γ. Γιαννόπουλος εκτιμά πως η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ έχει σχεδόν εκτροχιαστεί λόγω πέντε παραγόντων και πως ο στόχος του «net zero» ως το 2050 είναι ανέφικτος και πανάκριβος. Κομβικό ρόλο μπορεί να έχει η Τεχνητή Νοημοσύνη στις μεταφορές.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμπόσιο UNESCO–ΑΠΘ για τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων

Το Κέντρο UNESCO C2C του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) διοργανώνει το συμπόσιο «Νερό και Βιωσιμότητα» για τα 50 χρόνια του Διακυβερνητικού Υδρολογικού Προγράμματος (IHP) της UNESCO.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσ/νίκης το ξύλινο ντεκ στην παλιά παραλία

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή του ξύλινου ντεκ στην παλιά παραλία θα τεθεί προς γνωμοδότηση στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και των μελετητών.
Σύνεδροι σε πάνελ
ΔΙΕΘΝΗ

Σακς: Η συμφωνία του Παρισιού αποτυγχάνει λόγω γεωπολιτικής

Ο Τζέφρι Σακς παρομοίασε την κρίση εφαρμογής της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα με τη γεωπολιτική κρίση στη Μαύρη Θάλασσα, τονίζοντας ότι και οι δύο οφείλονται σε αποτυχία της διεθνούς συνεργασίας.