ΓΔ: 2595.1 -0.32% Τζίρος: 45.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:57:38
Τρακτέρ σε πορεία
Φώτο: Shutterstock

Σέρρες: Κλειστό το τελωνείο Προμαχώνα στα σύνορα με Βουλγαρία

Το τελωνείο του Προμαχώνα έκλεισε και για είσοδο και για έξοδο από τη 1 το μεσημέρι, λόγω αγροκτηνοτροφικού μπλόκου. Διέλευση επιτρέπεται μόνο σε Ι.Χ., λεωφορεία και ασθενοφόρα. Άγνωστο πότε θα ανοίξει ξανά.

Κλειστό παρέμεινε από τη μία το μεσημέρι το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας, τόσο για την είσοδο όσο και για την έξοδο, σύμφωνα με δηλώσεις μέλους της συντονιστικής επιτροπής αγώνα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα επαναλειτουργήσει το σημείο διέλευσης.

Παρά το κλείσιμο, η κυκλοφορία επιτρέπεται για Ι.Χ. οχήματα, λεωφορεία και ασθενοφόρα, διασφαλίζοντας τη βασική μετακίνηση και τις επείγουσες ανάγκες. Οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και παρέχουν διαρκή ενημέρωση για τυχόν αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας του τελωνείου.

Το αγροκτηνοτροφικό μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα ξεκίνησε το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, με τη συμμετοχή μελισσοκόμων και εκπροσώπων εργατικών σωματείων άλλων κλάδων.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν, μεταξύ άλλων, την άμεση καταβολή των καθυστερούμενων ενισχύσεων και αποζημιώσεων, τη μείωση του κόστους παραγωγής και τη στήριξη των κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από την ευλογιά. Όπως αναφέρουν, βρίσκονται σε οριακό σημείο ως προς τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλγαρική Αστυνομία
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Αναζητούνται δύο Γερμανοί για εμπρησμό σε κεραίες Starlink

Βουλγαρικό δικαστήριο ενέκρινε την έκδοση δύο ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για δύο 19χρονους Γερμανούς, ύποπτους για εμπρησμό οκτώ κεραιών Starlink κοντά στη Σόφια, με τρεις ολοσχερώς κατεστραμμένες και άλλες να έχουν ζημιές.
Ρούμεν Ράντεφ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ράντεφ: Ευκαιρίες επενδύσεων στη Βουλγαρία με Κινέζο ΥΠΕΞ

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, ανέδειξε τις επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας σε ηλεκτρικά οχήματα, ενέργεια, γεωργία και τεχνολογία, κατά τη συνάντησή του με τον Κινέζο ΥΠΕΞ, εκφράζοντας προσδοκίες για ενίσχυση των σχέσεων.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Καμία απειλή μετά τον έλεγχο στο αεροσκάφος της Austrian στη Σόφια

Η Austrian Airlines ανακοίνωσε πως από τις έρευνες στη Σόφια για τον ύποπτο συναγερμό βόμβας στην πτήση Τελ Αβίβ-Βιέννη δεν εντοπίστηκε κίνδυνος. Το αεροσκάφος και οι 51 επιβάτες συνέχισαν κανονικά προς Βιέννη την ίδια νύχτα.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλγαρία ζητά συστήματα άμυνας κατά drones από το ΝΑΤΟ

Η Βουλγαρία ζήτησε από το ΝΑΤΟ ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών και αντι-drone συστημάτων μετά από επιθέσεις drones σε εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, ενισχύοντας την άμυνά της έναντι της αυξανόμενης απειλής.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Καταδίκη ΝΑΤΟ και ΕΕ για επιθέσεις σε πλοία, στήριξη στη Βουλγαρία

Καταδικάζουν τις επιθέσεις με drones κατά εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα οι ηγέτες ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εκφράζοντας αλληλεγγύη στη Βουλγαρία. Οι επιθέσεις θεωρούνται απειλή για πλήρωμα και ασφάλεια στην περιοχή.
Ρούμεν Ράντεφ πρόεδρος Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: 11 ναυτικοί αγνοούνται μετά από επίθεση drones σε πλοία

Έντεκα ναύτες αγνοούνται ανοικτά της Βουλγαρίας μετά από επίθεση drones σε δύο πλοία στη Μαύρη Θάλασσα. Ένα πλοίο βυθίστηκε, ένα διασώθηκε. Για το συμβάν ενημερώθηκε το ΝΑΤΟ και κλήθηκε η Ρωσική πρεσβεία.