ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τρακτέρ σε πορεία
Φώτο: Shutterstock

Σέρρες: Κλειστό το τελωνείο Προμαχώνα στα σύνορα με Βουλγαρία

Το τελωνείο του Προμαχώνα έκλεισε και για είσοδο και για έξοδο από τη 1 το μεσημέρι, λόγω αγροκτηνοτροφικού μπλόκου. Διέλευση επιτρέπεται μόνο σε Ι.Χ., λεωφορεία και ασθενοφόρα. Άγνωστο πότε θα ανοίξει ξανά.

Κλειστό παρέμεινε από τη μία το μεσημέρι το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας, τόσο για την είσοδο όσο και για την έξοδο, σύμφωνα με δηλώσεις μέλους της συντονιστικής επιτροπής αγώνα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα επαναλειτουργήσει το σημείο διέλευσης.

Παρά το κλείσιμο, η κυκλοφορία επιτρέπεται για Ι.Χ. οχήματα, λεωφορεία και ασθενοφόρα, διασφαλίζοντας τη βασική μετακίνηση και τις επείγουσες ανάγκες. Οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και παρέχουν διαρκή ενημέρωση για τυχόν αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας του τελωνείου.

Το αγροκτηνοτροφικό μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα ξεκίνησε το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, με τη συμμετοχή μελισσοκόμων και εκπροσώπων εργατικών σωματείων άλλων κλάδων.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν, μεταξύ άλλων, την άμεση καταβολή των καθυστερούμενων ενισχύσεων και αποζημιώσεων, τη μείωση του κόστους παραγωγής και τη στήριξη των κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από την ευλογιά. Όπως αναφέρουν, βρίσκονται σε οριακό σημείο ως προς τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Εκκένωση κρουαζιερόπλοιου στον Δούναβη λόγω ρηχών νερών στη Βουλγαρία

Η βουλγαρική συνοριοφυλακή εκκενώνει κρουαζιερόπλοιο που προσάραξε στον Δούναβη, λόγω χαμηλής στάθμης. Το Viking Ullur, με 186 επιβάτες και 52 μέλη πληρώματος, βρέθηκε κοντά στο Βιντίν. Η εκκένωση γίνεται για λόγους ασφαλείας.
σημαία Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: 1.400 μωρά το 2025 με κρατική υποστήριξη εξωσωματικής

Το 2025, 1.397 μωρά γεννήθηκαν με χρηματοδότηση του Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Βουλγαρίας. Στο πρώτο εξάμηνο 2026 εγκρίθηκαν 2.598 αιτήσεις. Ο προϋπολογισμός του 2025 διέθεσε 22 εκατ. λέβα για θεραπείες υπογονιμότητας.
Άδεια παραλία Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλεξανδρούπολη: Δύο λουόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε παραλίες

Δύο Βούλγαροι υπήκοοι έχασαν τη ζωή τους σε παραλίες της Αλεξανδρούπολης. Ένας 73χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία ΕΟΤ και, παρά τις πρώτες βοήθειες, διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο.
Βάση Αγίου Κλήμεντα Ανταρκτική
ΔΙΕΘΝΗ

Η βάση Βουλγαρίας στην Ανταρκτική ανανεώθηκε με το RSV 421

Η βουλγαρική βάση «Άγιος Κλήμης Αχρίδος» στην Ανταρκτική εκσυγχρονίστηκε χάρη στο ερευνητικό πλοίο «Sv. Sv. Kiril i Metodii», όπως επισήμανε ο πρύτανης της Ναυτικής Ακαδημίας στην επέτειο ένταξης του σκάφους.
Σημαίες Ελλάδας Βουλγαρίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Βουλγαρία: Ενισχύουν τη συνεργασία κατά του διασυνοριακού εγκλήματος

Ελλάδα και Βουλγαρία υπέγραψαν συμφωνία για ενίσχυση της συνεργασίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος, της διαχείρισης μεταναστευτικών ροών και ασφάλειας στα Βαλκάνια, επεκτείνοντας το Κοινό Κέντρο Επαφής Κούλατα-Προμαχώνα.
σημαία Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλγαρία ενέκρινε στάθμευση αμερικανικών αεροσκαφών παρά τις απειλές του Ιράν

Η Βουλή της Βουλγαρίας ενέκρινε τη στάθμευση αμερικανικών αεροσκαφών στη βάση Μπέζμερ, παρά τις αντιδράσεις Ιράν και τοπικών δημάρχων. Ο Υπ. Άμυνας διαβεβαίωσε πως δεν εμπλέκεται η Βουλγαρία σε στρατιωτικές ενέργειες.