ΓΔ: 2328.46 -1.43% Τζίρος: 405.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
Πίσω όψη περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε δρόμο της Αθήνας κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Σύλληψη 49χρονου και λιμενικού στην Αττική για διακίνηση ηρωίνης και βία

Σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ συνελήφθησαν 49χρονος και λιμενικός για διακίνηση ηρωίνης, με τον πρώτο να επιχειρεί να καταπιεί ποσότητα ναρκωτικών. Η έρευνα αποκαλύπτει συστηματική δράση και πολλαπλές συναλλαγές.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, 2 Δεκεμβρίου 2025, στην Αττική, συνελήφθησαν ένας 49χρονος και ένας λιμενικός από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας

Οι συλλήψεις σχετίζονται με παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη τρία άτομα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία και αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων. Διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος είχε αναπτύξει συστηματική δραστηριότητα στη διακίνηση ηρωίνης σε περιοχή της Αττικής.

Για την αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιούνταν διαμέρισμα, ενώ οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Οι ποσότητες παραδίδονταν είτε χέρι με χέρι έξω από την πολυκατοικία είτε τοποθετούνταν σε σημεία όπως η ρόδα ή η σέλα δίκυκλου, ιδιοκτησίας του 49χρονου.

Επιπλέον, από την έρευνα προέκυψε ότι ο λιμενικός προμηθευόταν τακτικά ποσότητες ναρκωτικών από τον 49χρονο, επισκεπτόμενος σχεδόν καθημερινά το διαμέρισμα για σύντομο χρονικό διάστημα.

Για να αποφύγουν την ανίχνευση, οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσαν προσυμφωνημένες ποσότητες για τις συναλλαγές με τακτικούς πελάτες και επικοινωνούσαν με αργκό, όπως η λέξη μπλούζα για να περιγράψουν ποσότητα ηρωίνης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο λιμενικός συνελήφθη να κατέχει δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, τις οποίες είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από τον 49χρονο.

Στη συνέχεια, συνελήφθη και ο 49χρονος, ο οποίος προσπάθησε να καταπιεί ποσότητα ναρκωτικής ουσίας για να μην εντοπιστεί στην κατοχή του και αντιστάθηκε έντονα, κλωτσώντας τους αστυνομικούς κατά την προσπάθειά του να διαφύγει.

Από τις έρευνες σε οικίες και στην κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν:

• Αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 5,16 γραμμαρίων

• Αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 10,37 γραμμαρίων

• Ξύλινο κουτί με αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 2,90 γραμμαρίων

• Ζυγαριά ακριβείας

• Τρία ναρκωτικά δισκία

• Δύο κινητά τηλέφωνα

• Το χρηματικό ποσό των 484 ευρώ

Όπως γνωστοποίησε η ΕΛΑΣ, η μέχρι στιγμής έρευνα αποκάλυψε ότι ο 49χρονος εμπλέκεται σε τουλάχιστον 14 περιπτώσεις διακίνησης ηρωίνης, ενώ ο λιμενικός πραγματοποίησε τουλάχιστον 8 αγορές ηρωίνης το διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2025.

Ο λιμενικός οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση. Ο 49χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο και αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της ανακριτικής Αρχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Συνελήφθησαν τρεις για υπόθεση εμπρησμού στην πόλη

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εμπρησμού σε επιχείρηση στα Χανιά, με τρεις συλλήψεις ημεδαπών και δικογραφία για αλλοδαπό ως επικεφαλής συμμορίας. Οι κατηγορίες αφορούν εμπρησμό, φθορές και απόπειρα εκβίασης για ακίνητη περιουσία.
Περιπολικό της αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 17χρονου μετά από καταδίωξη στον Άγιο Δημήτριο

Στον Άγιο Δημήτριο, 17χρονος συνελήφθη μετά από καταδίωξη, όταν αστυνομικοί εντόπισαν κλεμμένο όχημα. Ο οδηγός δεν σταμάτησε, προκάλεσε ζημιές σε μηχανές και κατάστημα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση κατά της αθλητικής βίας στη Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 22χρονου

Στοχευμένη επιχείρηση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη για φαινόμενα αθλητικής βίας είχε ως αποτέλεσμα τον έλεγχο 32 ατόμων και τη σύλληψη 22χρονου με μικροποσότητα κάνναβης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
χέρια με χειροπέδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 20χρονου για ληστεία σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη συνέλαβαν 20χρονο που λήστεψε ψιλικατζίδικο στο Ασβεστοχώρι, απειλώντας με αιχμηρό αντικείμενο. Νωρίτερα είχε αποπειραθεί ανεπιτυχώς να ληστέψει περίπτερο στην ίδια περιοχή.
Αυτοκίνητο αστυνομίας Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Έρευνα για σχέσεις του Τζέφρι Έπστιν με τη χώρα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας, Βάλντεμαρ Ζούρεκ, ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής ομάδας για τη διερεύνηση τυχόν διασυνδέσεων της χώρας με τον Αμερικανό εγκληματία Τζέφρι Έπστιν, μετά τη δημοσίευση χιλιάδων σχετικών εγγράφων.