ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Λίμνη Ιωαννίνων τοπίο
Φώτο: Shutterstock

Σφοδρή κακοκαιρία σε Κέρκυρα και Ήπειρο με κατολισθήσεις, πλημμύρες και ζημιές

Η κακοκαιρία προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες στη βόρεια Κέρκυρα, ενώ Θεσπρωτία και Ιωάννινα πλήττονται για τρίτη ημέρα, με υπερχείλιση του Καλαμά και μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και οδικό δίκτυο.

Κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων, αποκλεισμένους δρόμους και πλημμυρικά φαινόμενα στη βόρεια Κέρκυρα, είναι ο απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τα ξημερώματα στο νησί.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα χωριά Καρουσάδες, Βελονάδες, Σιδάρι, όπου κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στους δρόμους.

Μια ολόκληρη πλαγιά κατέρρευσε στο σημείο όπου βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρές ζημιές σε περιπολικά και αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο χώρο.

Η Θεσπρωτία και τα Ιωάννινα πλήττονται για 3η ημέρα από το κύμα κακοκαιρίας. Ο ποταμός Καλαμάς υπερχείλισε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο κάμπος της Βρυσέλλας με τα μανταρίνια. Οι αγρότες είναι σε απόγνωση καθώς βλέπουν μέσα στα νερά την παραγωγή τους, την περίοδο της συγκομιδής.

 Συνεργεία του Δήμου Φιλιατών και της Περιφέρειας βρίσκονται στον κάμπο τόσο για την καταγραφή των ζημιών, όσο και για παρεμβάσεις όπου απαιτείται η απορροή υδάτων. Ανάλογα προβλήματα δημιουργήθηκαν και στον κάμπο της Σαγιάδας, με τους πορτοκαλεώνες και τα μανταρίνια. Καλλιέργειες και αγροτικοί δρόμοι είναι βυθισμένοι στα λασπόνερα.

Στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Ηπείρου, στην Κόνιτσα και το Πωγώνι, για ακόμη μία ημέρα, σημειώνονται ο καταπτώσεις βράχων και κατολισθήσεις με τους Δήμους και την Πολιτική Προστασία να επιχειρούν με μηχανήματα, για τον καθαρισμό των δρόμων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειο σχολικό θρανίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλήρης υποτροφία Bulgari σε μαθητή από την Παραμυθιά στα Ιωάννινα

Η Υποτροφία Bulgari καλύπτει πλήρως τετραετείς προπτυχιακές σπουδές για μαθητή/-τρια του Λυκείου Παραμυθιάς από το 2026-2027, με πρωτοβουλία Νικόλα Βούλγαρη και του Ιδρύματος Nicola Bulgari σε συνεργασία με το John Cabot University.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειθαρχική έρευνα για κατανάλωση κάνναβης από μαθητές σε σχολική εκδρομή

Σε πειθαρχική έρευνα προχωρά η Εκπαίδευση Κ. Μακεδονίας έπειτα από περιστατικό όπου μαθητές λυκείου στη σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα κατανάλωσαν προϊόντα κάνναβης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με αδιαθεσία.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Τροχαίο στην Εγνατία οδό μετά τη σήραγγα Δωδώνης κόστισε τη ζωή σε δύο άτομα και άφησε δύο ελαφρά τραυματίες. ΙΧ συγκρούστηκε με φορτηγό λόγω χαλαζόπτωσης και δεύτερο ΙΧ παρέσυρε υπάλληλο συνεργείου, με τραγική κατάληξη.
Πυροσβέστες σε φωτιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη για αντιπυρική περίοδο και ανακριτικά κλιμάκια στην Ήπειρο

Σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην Ήπειρο πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα με τη συμμετοχή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης, Γιάννη Κεφαλογιάννη και του περιφερειάρχη, με στόχο τον συντονισμό και την ενίσχυση μέσων.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στα Ιωάννινα σύμφωνα με το Γεωδυναμικό

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:57, 13 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Αγίας Κυριακής Ιωαννίνων. Χαρακτηρίζεται ασθενής και καταγράφηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας.