ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Μεγάλη επιχείρηση για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων με 20 συλλήψεις

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε οκτώ πόλεις για λαθρεμπόριο καυσίμων, φοροδιαφυγή και απάτη, με 20 συλλήψεις και κατασχέσεις χρημάτων, και παράνομου λογισμικού.

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου ευρεία αστυνομική επιχείρηση από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, γνωστή ως και «ελληνικό FBI», σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Άρτα, Λάρισα, Τρίκαλα, Κατερίνη, Βόλο και Λακωνία με αντικείμενο το λαθρεμπόριο καυσίμων, απάτη σε βάρος των πελατών πρατηρίων με ελλειμματικές παραδόσεις, φοροδιαφυγή με χρήση εικονικών παρασταστικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, που έγινε σε συνεργασία με ΑΑΔΕ, ΔΕΕ, ΣΕΚ, τις διευθύνσεις ανάπτυξης των περιφερειών και τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε δεκάδες πρατήρια υγρών καυσίμων και σε αποθήκες στις παραπάνω περιοχές.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη 20 ατόμων, ενώ εντόπισαν και κατάσχεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, λογισμικά παρέμβασης στα συστήματα εισροών-εκροών καθώς και ποσότητες υγρών καυσίμων, που προέρχονταν από λαθρεμπόριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις συλλήψεις στην Αλεξανδρούπολη για πλαστά χαρτονομίσματα

Στην Αλεξανδρούπολη συνελήφθησαν τρία άτομα, ανάμεσά τους ένας ανήλικος, για παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων, ενώ δύο ακόμη ημεδαποί συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Κατασχέθηκαν 182 πλαστά χαρτονομίσματα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι συλλήψεις για ναρκωτικά και εγκληματική ομάδα στον Άγιο Νικόλαο

Έξι συλλήψεις για ναρκωτικά πραγματοποίησε η Αστυνομία σε Ιεράπετρα και Σητεία, κατά επιχειρήσεις σε σπίτια και καταστήματα. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, μετρητά, οχήματα και εξοπλισμός. Συνεχίζεται η προανάκριση.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΛΑΣ δημοσίευσε στοιχεία και φωτογραφίες συλληφθέντων για απάτες ηλικιωμένων

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες τριών ατόμων που προσποιούμενοι λογιστές και υπαλλήλους εταιρείας ρεύματος εξαπατούσαν ηλικιωμένους, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 120.000 ευρώ.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων επιδοτήσεων ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη από την ΕΛΑΣ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων ΟΠΕΚΕΠΕ σε Κρήτη, με καλοστημένη οργάνωση και διακριτούς ρόλους. Συνολικά 138 κατηγορούμενοι, 22 συλλήψεις, ανάμεσα τους 2 αρχηγοί-λογιστές. Η δικογραφία περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατερίνη: Εξάρθρωση σπείρας που εξαπάτησε ηλικιωμένη με το κόλπο του λογιστή

Επιτήδειοι εξαπάτησαν ηλικιωμένη στην Κατερίνη, αποσπώντας σχεδόν 55.000 ευρώ με το κόλπο του «λογιστή». Η ΕΛΑΣ συνέλαβε δύο γυναίκες και έναν άνδρα, εντόπισε τα χρήματα και τα επέστρεψε στην παθούσα.