ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πέτρος Φιλιππίδης πορτρέτο
Ο Πέτρος Φιλιππίδης έξω από δικαστήριο, με χαρακτηριστικό βλέμμα και γυαλιά ηλίου.

Δίκη Π. Φιλιππίδη: Σήμερα η πρόταση του Εισαγγελέα για την δεύτερη απόπειρα βιασμού

Σήμερα ο εισαγγελέας Ανδρέας Καραφλός θα καταθέσει την πρότασή του για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού που αποδίδεται στον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Την πρότασή του για την δεύτερη απόπειρα βιασμού που αποδίδεται στον Πέτρο Φιλιππίδη αναμένεται να υποβάλλει σήμερα ο Εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, Ανδρέας Καραφλός.

Έχοντας ήδη ζητήσει την αθώωση του καλλιτέχνη για την πρώτη πράξη απόπειρας βιασμού, ο Εισαγγελέας σήμερα πρόκειται να ολοκληρώσει την αγόρευση του για την υπόθεση που σε πρώτο βαθμό οδήγησε σε καταδίκη 8 ετών του κ. Φιλιππίδη.

Η σημερινή εισήγηση του Καραφλού αφορά την απόπειρα βιασμού που φέρεται να διέπραξε ο κατηγορούμενος σε βάρος συναδέλφου του, τον Αύγουστο του 2014. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κατηγορούμενος την επίμαχη μέρα είχε συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους με την ηθοποιό σε μαγαζί στο Ψυχικό. 

Η πράξη φέρεται να διαδραματίστηκε στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου, ο οποίος, μετά την συνάντηση, προσφέρθηκε να την γυρίσει στο σπίτι της. Αντί όμως αυτού, την οδήγησε σε αδιέξοδο στενό στο Παλαιό Ψυχικό όπου επιχείρησε να την βιάσει πατώντας το κεντρικό κλείδωμα του αυτοκινήτου. Η παθούσα, ισχυρίζεται ότι γλύτωσε γιατί είχε προσποιηθεί ότι παθαίνει κρίση πανικού και φώναζε υστερικά, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να την αφήσει να φύγει.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ο Εισαγγελέας είπε ότι η εξιστόρηση της ηθοποιού για απόπειρα βιασμού της στο καμαρίνι του κατηγορούμενου στο θέατρο Μουσούρη το 2010, πάσχει σε πάρα πολλά σημεία και δημιουργούνται "αποδεικτικές ρωγμές" και "πλείστες αμφιβολίες" για την τέλεση της πράξης, ενώ είπε πως δεν διαπιστώνεται δόλος του κατηγορούμενου.

Επισημαίνοντας 38 σημεία με «αντιφάσεις της καταγγέλουσας» ο κ. Καραφλός είπε στους δικαστές ότι:

«Οποιαδήποτε αμφιβολία ή νομικό κενό ματαιώνει και δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη ακόμα και του πιο αποτρόπαιου εγκλήματος. Η αμφιβολία είναι ταγμένη υπέρ του κατηγορούμενου».

Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός εκτίμησε πως η αίσθηση που δημιουργείται από όσα ισχυρίζεται η καταγγέλουσα, είναι σαν μεταξύ των δύο να υπήρχε ερωτική σχέση που διερράγη. «Αυτά συνάδουν περισσότερο σε προϋπάρχουσα ερωτική σχέση, η οποία πρόσφατα διαρρήχθηκε».

Κατά τον εισαγγελέα «ο κατηγορούμενος νομικά έπρεπε από την ανάκριση να έχει κατηγορία για βιασμό. Είναι μια γενετήσια πράξη που απορροφά την απόπειρα (με βάση ειδικά στοιχεία της καταγγελίας). Η απόπειρα απορροφάται από την τετελεσμένη πράξη. Δεν μπορείτε όμως να αλλάξετε την ταυτότητα της πράξης γιατί είστε Εφετείο, μπορούσε μόνο το Πρωτοδικείο. Ακόμα και αν θεωρηθεί ότι είναι ένοχος της απόπειρας βιασμού, θα αναιρεθεί η απόφασή σας».

Τέλος, ο κ. Καραφλός είπε πως στο πρόσωπο του κατηγορούμενου δεν υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που καταγράφονται σε βιαστές και στον τρόπο δράσης τους.

Με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής πρότασης θα ξεκινήσουν οι αγορεύσεις συνηγόρων . Αμέσως μετά το δικαστήριο θα ορίσει ημερομηνία για την ανακοίνωση της απόφασης

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Σημαία Τουρκίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη γνωστού κωμικού Ντενίζ Γκοκτάς στην Τουρκία για βλασφημία

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης ο Τούρκος κωμικός Ντενίζ Γκοκτάς, 32 ετών, κατηγορούμενος για προσβολή του Ισλάμ. Η σύλληψή του εντάσσεται σε κύμα διώξεων κατά επικριτικών φωνών της κυβέρνησης.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Ρούντας: Υπέρ του διάχυτου ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων

Η «Νίκη» διαφωνεί με την πρόταση η συνταγματικότητα των νόμων να ελέγχεται αποκλειστικά από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, επιμένοντας στον διάχυτο έλεγχο όσο η ηγεσία των δικαστηρίων ορίζεται από την κυβέρνηση.
Σφυρί δικαιοσύνης Ευρώπη
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε δύο εφήβους για διπλό βιασμό

Δύο Βρετανοί έφηβοι καταδικάστηκαν σε τετράχρονη φυλάκιση από το Εφετείο του Λονδίνου για βιασμό, μετά από κατακραυγή για την αρχικά επιεική ποινή. Τα θύματα ήταν δύο κορίτσια 15 και 14 ετών, ενώ οι επιθέσεις έγιναν με απειλή μαχαιριού.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Οι δολοφόνοι θα συλληφθούν και θα λογοδοτήσουν

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε συλλυπητήρια στην Αφροδίτη Νέστορα και ευχές ανάρρωσης στους τραυματίες, διαβεβαιώνοντας ότι οι δράστες των επιθέσεων θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. «Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία».
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η βία δεν είναι διαμαρτυρία, οι υπαίτιοι στη Δικαιοσύνη

Ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Ναυτιλίας, σχολίασε στον ΣΚΑΪ τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας την ανάγκη ανάληψης ευθύνης. Αναφέρθηκε επίσης σταθερότητα τιμών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και μέτρα στήριξης προς τους πολίτες.