ΓΔ: 2540.06 0.75% Τζίρος: 364.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πορτρέτο

Χρυσοχοΐδης: Ενίσχυση της ασφάλειας των επιβατών στις συγκοινωνίες

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, οι 130 αστυνομικοί θα βρίσκονται μέσα σε λεωφορεία και τρένα του προαστιακού από την ώρα που θα ξεκινούν τα δρομολόγια, μέχρι την ώρα που θα ολοκληρώνονται.

Την έναρξη πιλοτικού προγράμματος αστυνόμευσης των συγκοινωνιών στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, με την τοποθέτηση 130 αστυνομικών σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τρένα του προαστιακού, από την ώρα έναρξης της βάρδιας έως και την ώρα λήξης, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην Ημερίδα που διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), με θέμα «Μαζί σχεδιάζουμε το Νέο Συγκοινωνιακό Χάρτη της Αττικής», στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, οι 130 αστυνομικοί τοποθετούνται στο πλαίσιο του προγράμματος που σχεδιάστηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και θα βρίσκονται μέσα σε λεωφορεία και τρένα του προαστιακού, από την ώρα που θα ξεκινούν τα δρομολόγια, μέχρι την ώρα που θα ολοκληρώνονται, τα μεσάνυχτα. Οι αστυνομικοί θα αστυνομεύουν τις διαδρομές ένστολοι ή με πολιτικά ρούχα, με σκοπό, αφενός μεν, οι επιβάτες να αισθάνονται ασφαλείς, αφετέρου, να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα, που παρατηρείται και «δημιουργεί πολλά παράπονα, καταγγελίες και τελικώς όχληση για τις συγκοινωνίες».

Παράλληλα όμως ο υπουργός κάλεσε τον ΟΑΣΑ να "τρέξει" τις διαδικασίες για την πρόσληψη των Ειδικών Φρουρών που θα έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο τη φρούρηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ώστε οι αστυνομικοί που θα διατεθούν εκτάκτως στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος να επανέλθουν στα καθήκοντά τους.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος τόνισε ότι και ως βουλευτής του Δυτικού Τομέα είναι παρών σε κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση των αναγκών της περιοχής, επισήμανε τις ιδιαιτερότητες που έχει η Δυτική Αθήνα και η Δυτική Αττική, γενικότερα, που καθιστούν αναγκαία την παρουσία των αστυνομικών στις συγκοινωνίες, ώστε να είναι αφενός οι συγκοινωνίες ασφαλείς και αφετέρου να καταπολεμηθεί η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα.

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τον ΟΑΣΑ, το Growthfund (Υπερταμείο), το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, τον ΑΣΔΑ και τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, και αφορά στον εκσυγχρονισμό του συγκοινωνιακού χάρτη της Αττικής, με έμφαση στις ανάγκες του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος

Ελλάδα και ΗΠΑ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας και Επιστολή Προθέσεων για ενίσχυση συντονισμού και ανταλλαγής πληροφοριών, με στόχο την κοινή καταπολέμηση του οργανωμένου και διασυνοριακού εγκλήματος.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος για Άργος: Οι αστυνομικοί παραβίασαν τον νόμο και θα διωχθούν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Λαμπρόπουλος τόνισε στη Βουλή πως η πλειοψηφία των αστυνομικών δρα νόμιμα και όσοι παρανομούν υφίστανται κυρώσεις. Για το περιστατικό στο Άργος ξεκαθάρισε ότι δεν ακολουθήθηκαν οι κανόνες και η δικαιοσύνη θα αποφανθεί.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάτη ΦΠΑ τύπου carousel 46,9 εκατ. ευρώ: Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα

Τέσσερα άτομα (δύο επιχειρηματίες και δύο λογιστές) ταυτοποιήθηκαν για εμπλοκή σε υπόθεση διασυνοριακής απάτης ΦΠΑ τύπου «carousel» με παράνομο κέρδος 46,9 εκατ. ευρώ και τη μεγαλύτερη δέσμευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στη χώρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέδιο «Αριάδνη»: Πτώση έως 90% στην παραβατικότητα στα μέσα μεταφοράς

Με 283.988 ελέγχους σε 16 μήνες, 7.400 συλλήψεις και προσαγωγές το σχέδιο «Αριάδνη» μείωσε έως 90% τις φθορές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ περιορίστηκαν θεαματικά οι επιθέσεις σε εργαζομένους και οι κλοπές επιβατών.
Υπουργείο Υγείας πινακίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγές Γενικών Γραμματέων στα Υπουργεία Υγείας και Προστασίας Πολίτη

Δύο νέοι Γενικοί Γραμματείς τοποθετούνται σε Υγείας και Προστασίας του Πολίτη: η Δάφνη-Ελένη Νικολάου στη Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας και ο Σπυρίδων Παπαγεωργίου στην Προστασία Κρίσιμων Οντοτήτων.
Άδεια σχολική τάξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κατάστημα Κράτησης Δράμας

Από το νέο σχολικό έτος ιδρύεται το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Δράμας, ενισχύοντας τη Διά Βίου Μάθηση και προσφέροντας ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε ενήλικες κρατούμενους.