ΓΔ: 2590.25 -1.02% Τζίρος: 61.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:54:37
Ισχυρή καταιγίδα βροχής

Βροχές και καταιγίδες που ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση

Βροχές σε πολλές περιοχές, καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Δ. Μακεδονία. Βοριάδες με εντάσεις 6-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Πτώση της θερμοκρασίας.

Βροχές θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Προοδευτικά στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -1 έως 9-10, στα δυτικά και στα νότια ηπειρωτικά από 5 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 10-11, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 6 έως 12 βαθμούς, στα Επτάνησα από 7 έως 15, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 5 έως 10 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 15-17 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες ενδέχεται να είναι παροδικά ισχυρές και να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Χιονόπτωση θα εκδηλωθεί στα ανώτερα τμήματα της Πάρνηθας. Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια του νομού και στη συνέχεια θα σταματήσουν Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και προοδευτικά βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές κατά περιόδους και βελτίωση του καιρού τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ήλιος καθαρός ουρανός
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 17 Αυγούστου 2026

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης.
Θάλασσα με σύννεφα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Κυριακή 16 Αυγούστου 2026

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα νότια και ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Εξασθένηση αναμένεται μετά το απόγευμα, οπότε δεν θα ξεπερνούν τα 3 έως 4 μποφόρ.
Θάλασσα με σύννεφα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Σάββατο 15 Αυγούστου 2026

Λίγες νεφώσεις, τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια, ισχυροί έως θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και νέα μικρή πτώση της θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.