ΓΔ: 2677.26 -0.10% Τζίρος: 803.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03

Ένταλμα σύλληψης για διασπορά ψευδών ειδήσων για τον Στέφανο Χιο

Ο εισαγγελέας ζητά από την Κρατική Ασφάλεια να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για το δημοσίευμα της εφημερίδας Μακελειό ότι κλείνουν τράπεζες και σούπερ μάρκετ λόγω κορονοϊού.

Αναζητείται από την αστυνομία ο Στέφανος Χίος καθώς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του λόγω του σημερινού πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «Μακελειό» που αναφέρει ότι κλείνουν τράπεζες και σούπερ μάρκετ λόγω κορονοϊού.

Παραγγελία με την διαδικασία του αυτοφώρου έδωσε στην Κρατική Ασφάλεια ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης.

Ο εισαγγελέας ζητά από την Κρατική Ασφάλεια να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για το δημοσίευμα της εφημερίδας, αναφορικά με το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες με την διαδικασία του αυτοφώρου σε βάρος του εκδότη του εντύπου και του συντάκτη του επίμαχου κειμένου.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα άρθρο 191: « 1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή. 2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχε καταθέσει μήνυση κατά της εφημερίδας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όχημα της αστυνομίας Νέας Υόρκης
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκοτώνουν 49χρονη μετά από θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι

Μια 49χρονη ψυχικά ασθενής μαχαίρωσε δύο αγνώστους στην Times Square, σκοτώνοντας μια νεαρή γυναίκα, προτού πέσει νεκρή από πυρά αστυνομικών. Τα θύματα δέχθηκαν χτυπήματα στην κοιλιά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Αστυνομία ΗΠΑ, περιστατικό
ΔΙΕΘΝΗ

Αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβόλησε γυναίκα που μαχαίρωσε δύο άτομα στη Νέα Υόρκη

Αστυνομικός στη Times Square της Νέας Υόρκης πυροβόλησε γυναίκα που φέρεται να τραυμάτισε δύο άτομα με μαχαίρι. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ κίνητρα παραμένουν άγνωστα. Δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.
Κατεστραμμένο εργοστάσιο έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Ινδία με 11 νεκρούς

Έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στη βόρεια Ινδία προκάλεσε τον θάνατο 11 ανθρώπων, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά ηλικίας 4-13 ετών, σύμφωνα με την αστυνομία. Τα περισσότερα θύματα διέμεναν σε γειτονικά κτίρια που κατέρρευσαν.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη διοργανωτή event supercars για παράνομη κούρσα στη Νέα Παραλία

Συνελήφθη ο διοργανωτής event με supercars στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, καθώς πολυτελές όχημα κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα στο πλακόστρωτο. Ο συλληφθείς οδηγείται στη Δικαιοσύνη αφού δεν τηρήθηκαν οι όροι της άδειας.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη υπόπτου για τη φονική επίθεση σε rave party στην Ελβετία

Συνελήφθη 43χρονος Ελβετός ως ύποπτος για την αιματηρή επίθεση σε rave στην Ααράου, όπου μία 22χρονη σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν. Η αστυνομία προχώρησε σε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Κυρώσεις σε 10 χρήστες για ψευδείς ειδήσεις για την κατολίσθηση

Η Κίνα επέβαλε κυρώσεις σε 10 άτομα για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τη φονική κατολίσθηση στα σύνορα με το Νεπάλ, αυξάνοντας αναληθώς τον αριθμό θυμάτων. Οι ποινές περιλαμβάνουν πρόστιμα ή κράτηση έως 10 ημέρες.