ΓΔ: 1432.28 0.03% Τζίρος: 51.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στα 190 τα κρούσματα - ο χάρτης κορονοϊού στη χώρα

Συνολικά έχουν γίνει 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι, με τους 1000 να έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 48 ώρες. Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένος. Συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 47 ασθενείς.

Εκατόν ενενήντα κρούσματα κορονοϊού καταγράφει συνολικά η χώρα μας, εκ των οποίων 11 χωρίς σαφές ιστορικό ταξιδιών, και επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Επίσης για 36 άτομα, η ιχνηλάτησή τους είναι υπό διερεύνηση. Από τα 11 «ορφανά» κρούσματα, τα 9 έχουν εντοπιστεί στην Αττική. Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ δια σωληνωμένοι. Συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 47 ασθενείς.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, σαράντα επτά είναι πάνω από 65 ετών, 79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-44 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα. Επίσης έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών.

Γεωγραφικά η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής: Αθήνα 85, Ηλεία 40, Αχαΐα 9, Θεσσαλονίκη 6, Ανατολική Αττική 5, Ζάκυνθος 4, Καστοριά 3.

Συνολικά έχουν γίνει 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι, με τους 1000 να έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 48 ώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οριστική αφαίρεση άδειας λειτουργίας του beach bar στη Χαλκιδική

Υπενθυμίζεται ότι το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, όταν Βούλγαροι θαμώνες επιτέθηκαν στον 55χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος τραυματίζοντας τον με μπουνιές και κλοτσιές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις ναυτεργατικών σωματείων για τις συλλήψεις πλοιάρχων

Το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών υποστηρίζει ότι και στις δύο περιπτώσεις, ο «αποδιοπομπαίος τράγος είναι οι Πλοίαρχοι», οι οποίοι «συνελήφθησαν και κρατήθηκαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου σαν να ήταν εγκληματίες».
Kikilias-Vasilis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασίλης Κικίλιας: Η επικίνδυνη φωτιά στο Μαρούσι ελέγχθηκε σε 17 λεπτά

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16:30 σε ρεματιά και έκαιγε ξηρά χόρτα, καλάμια και απορρίμματα. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα και από αέρος δύο ελικόπτερα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας ενόψει έντονων καιρικών φαινομένων

Έχει τεθεί σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο, για την αντιμετώπιση κινδύνων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.