ΓΔ: 1432.28 0.03% Τζίρος: 51.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Καθαράς Δευτέρας

Αυξημένος ο αριθμός των ελέγχων ενόψει τριημέρου. Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί σημαντικές παραβάσεις σε περιοχές του Κεντρικού Τομέα της Αττικής, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα 24 χιλιάδων ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι κλιμακίων των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής ενόψει Καθαράς Δευτέρας. Οι έλεγχοι εστιάζουν στις κατηγορίες εκείνες που παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση τροφίμων λόγω των ημερών και αφορούν στην ποιότητα, την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτουν σημαντικές παραβάσεις. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, μέχρι και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, επιβλήθηκαν πρόστιμα 24 χιλιάδων ευρώ στους συστηματικούς παραβάτες του κέντρου της Αθήνας. Η εικόνα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα ήταν ιδιαίτερα απογοητευτική καθώς διαπιστώθηκαν παραβάσεις στο 80% των καταστημάτων.

Οι πρώτες ενδείξεις στον Κεντρικό Τομέα Αττικής

Να σημειωθεί ότι στον Κεντρικό Τομέα μεικτό κλιμάκιο των διευθύνσεων Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Υγειονομικού, διενεργεί συντονισμένη επιχείρηση. Το προηγούμενο διάστημα το κλιμάκιο επικέντρωσε τους ελέγχους σε 90 καταστήματα που έχει διαπιστωθεί μετά από καταγγελίες και παρελθόντες ελέγχους ότι παραβιάζουν το νόμο.

Οι διαπιστώσεις σε Άγιο Παντελεήμονα και Ομόνοια

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και της Ομόνοιας έγιναν έλεγχοι σε 86 επιχειρήσεις. Στις περισσότερες από αυτές διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν, στις ημερομηνίες λήξης τροφίμων, τις τιμές, τις συνθήκες διατήρησης και συντήρησης των τροφίμων, τη σήμανσή τους και τις πινακίδες αναγραφής των τιμών και της προέλευσης των προϊόντων. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα 24 χιλιάδων ευρώ, ενώ ασκήθηκε και ποινική δίωξη σε κρεοπωλείο της Ομόνοιας, στην οδό Ιουλιανού.

Έλεγχοι και στην Βαρβάκειο

Το πρωί της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων και ελεγκτών της Περιφέρειας Αττικής από τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Υγειονομικού ενόψει της Καθαρής Δευτέρας και της περιόδου της Σαρακοστής διενήργησαν ελέγχους στη Βαρβάκειο ιχθυαγορά.

Μέσα και έξω από την αγορά, τα κλιμάκια πραγματοποίησαν ελέγχους σε 90 επιχειρήσεις, (οπωρολαχανοπωλεία, παντοπωλεία, πρατήρια ελαίων, πρατήρια ξηρών καρπών και ζαχαρωδών προϊόντων, κ.α.), ζητώντας τα παραστατικά των εμπορευμάτων και τις καταστάσεις των εργαζομένων. Επιπλέον διερεύνησαν τις συνθήκες υγιεινής και πώλησης των αλιευμάτων, ενώ όπου χρειάστηκε, σε ελάχιστες περιπτώσεις, έγιναν συστάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα ιχθυοπωλείο ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του κανονισμού υγειονομικών διατάξεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οριστική αφαίρεση άδειας λειτουργίας του beach bar στη Χαλκιδική

Υπενθυμίζεται ότι το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, όταν Βούλγαροι θαμώνες επιτέθηκαν στον 55χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος τραυματίζοντας τον με μπουνιές και κλοτσιές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις ναυτεργατικών σωματείων για τις συλλήψεις πλοιάρχων

Το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών υποστηρίζει ότι και στις δύο περιπτώσεις, ο «αποδιοπομπαίος τράγος είναι οι Πλοίαρχοι», οι οποίοι «συνελήφθησαν και κρατήθηκαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου σαν να ήταν εγκληματίες».
Kikilias-Vasilis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασίλης Κικίλιας: Η επικίνδυνη φωτιά στο Μαρούσι ελέγχθηκε σε 17 λεπτά

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16:30 σε ρεματιά και έκαιγε ξηρά χόρτα, καλάμια και απορρίμματα. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα και από αέρος δύο ελικόπτερα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας ενόψει έντονων καιρικών φαινομένων

Έχει τεθεί σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο, για την αντιμετώπιση κινδύνων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.