ΓΔ: 1404.26 0.27% Τζίρος: 128.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Ελληνικός Χρυσός

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τους εργαζομένους στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός»

«Με τη μετενέργεια της ισχύουσας σύμβασης να λήγει σε λίγες ημέρες, οι εργαζόμενοι δίνουν έναν δίκαιο αγώνα για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός, οι οποίοι πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, «διεκδικώντας την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, αλλά και να μπει οριστικό τέλος στα σχέδια της επιχείρησης για εφαρμογή 12ωρης καθημερινής εργασίας αφού αποσύρθηκε η σχετική απόφαση της εργοδοσίας, μετά την άμεση και δραστική παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας Σωματείου Ε.Κ Χαλκιδικής και της ΓΣΕΕ», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

«Με τη μετενέργεια της ισχύουσας σύμβασης να λήγει σε λίγες ημέρες, οι εργαζόμενοι δίνουν έναν δίκαιο αγώνα για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, ερχόμενοι αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία της διοίκησης της εταιρίας, η οποία, μέσω των εργολαβικών εταιριών, με τις οποίες συνεργάζεται, επιχειρεί να εφαρμόσει 12ωρη απασχόληση» σημειώνει η ΓΣΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Συνομοσπονδία καλεί την εταιρία Ελληνικός Χρυσός να υπογράψει άμεσα τη νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση, με βάση τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, «ικανοποιώντας στο αυριανό προγραμματισμένο ραντεβού τα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αυξήσεις 20% στο βασικό μισθό, αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των τριετιών και καμία αλλαγή στις αργίες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς αμείβονται οι μισθωτοί που θα εργαστούν την αργία του Αγίου Πνεύματος

Αν παρότι έχει χαρακτηριστεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρόσθετη εορτή αργία για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει εφέτος κατ’ εξαίρεση, τότε οι εργαζόμενοι, που απασχολούνται, δικαιούνται προσαύξηση 75%.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για την υπογραφή της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα την αύξηση του κατώτατου μισθού, επισημαίνοντας ωστόσο ότι έγινε πάρα πολύ αργά και ήταν πάρα πολύ μικρή.
ΕΣΗΕΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΗΕΑ: Διαμαρτυρία για την αναστολή της καθημερινής έκδοσης της ΑΥΓΗΣ

«Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει το καθημερινό φύλλο της Αυγή, συνεχίζεται η κυριακάτικη έκδοση

Οι εργαζόμενοι έχουν συγκαλέσει συνέλευση για το απόγευμα στα γραφεία της εφημερίδας. «Κλείνει από αύριο το καθημερινό φύλλο της Αυγής. Ως εκ τούτου, καλούμε συνέλευση σήμερα στις 7μμ στα γραφεία της εφημερίδας».