ΓΔ: 2298.84 1.38% Τζίρος: 189.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Εγκαταστάσεις Σκουριών αεροφωτογραφία
Πηγή: Ελληνικός Χρυσός

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τους εργαζομένους στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός»

«Με τη μετενέργεια της ισχύουσας σύμβασης να λήγει σε λίγες ημέρες, οι εργαζόμενοι δίνουν έναν δίκαιο αγώνα για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός, οι οποίοι πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, «διεκδικώντας την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, αλλά και να μπει οριστικό τέλος στα σχέδια της επιχείρησης για εφαρμογή 12ωρης καθημερινής εργασίας αφού αποσύρθηκε η σχετική απόφαση της εργοδοσίας, μετά την άμεση και δραστική παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας Σωματείου Ε.Κ Χαλκιδικής και της ΓΣΕΕ», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

«Με τη μετενέργεια της ισχύουσας σύμβασης να λήγει σε λίγες ημέρες, οι εργαζόμενοι δίνουν έναν δίκαιο αγώνα για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, ερχόμενοι αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία της διοίκησης της εταιρίας, η οποία, μέσω των εργολαβικών εταιριών, με τις οποίες συνεργάζεται, επιχειρεί να εφαρμόσει 12ωρη απασχόληση» σημειώνει η ΓΣΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Συνομοσπονδία καλεί την εταιρία Ελληνικός Χρυσός να υπογράψει άμεσα τη νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση, με βάση τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, «ικανοποιώντας στο αυριανό προγραμματισμένο ραντεβού τα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αυξήσεις 20% στο βασικό μισθό, αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των τριετιών και καμία αλλαγή στις αργίες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδήλωση στο κέντρο Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, με μαζικές συγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος και το Σύνταγμα, καθώς και σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.
Κτίριο ΓΣΕΕ Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΣΕΕ: Απεργία Πρωτομαγιάς για δυνατή φωνή των εργαζομένων

Η ΓΣΕΕ προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Πρωτομαγιά 2026, καλώντας σε μαζική συμμετοχή. Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, τονίζοντας πως η Πρωτομαγιά φέτος αποτελεί και ημέρα διεκδίκησης δικαιωμάτων.