ΓΔ: 2333.77 0.87% Τζίρος: 184.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:32:41
Φώτο: Pixabay

Πρώτος τουριστικός προορισμός για τους Ρουμάνους και το 2020 η Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία αλλά και τα μηνύματα από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTR I, που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι από τις 20 έως τις 23 Φεβρουαρίου και φέτος η τουριστική κίνηση από Ρουμανία αναμένεται να κινηθεί ανοδικά.

Σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις των Ρουμάνων παραμένει η Ελλάδα, με την Χαλκιδική και τη Θάσο να αποτελούν “νούμερο ένα” προορισμό, όπως είπε ο προϊστάμενος ΕΟΤ Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Ουκρανίας Γιώργος Σταφυλάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM”. Σύμφωνα με τα στοιχεία αλλά και τα μηνύματα από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTR I, που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι από τις 20 έως τις 23 Φεβρουαρίου και φέτος η τουριστική κίνηση από Ρουμανία αναμένεται να κινηθεί ανοδικά.

Σύμφωνα με τον κ.Σταφυλάκη, οι Ρουμάνοι ταξιδιώτες επιλέγουν στην πλειονότητά τους τον οδικό τουρισμό (σε ποσοστό ξεπερνούν το 70%) καθώς τα ταξίδια με το αυτοκίνητο είναι μέρος της κουλτούρας τους. Στην πρώτη θέση των επιλογών τους βρίσκονται οι περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.«Πρώτη στις προτιμήσεις του είναι η Χαλκιδική, ακολουθεί η Θάσος, η Παραλία της Κατερίνης και γενικότερα η Πιερία, η Καβάλα (και άλλες περιοχές της Αν.Μακεδονίας και Θράκης), τα νησιά του Ιονίου και η Εύβοια».

Όπως ανέφερε ο κ. Σταφυλάκης η τουριστική κίνηση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ανοδική πορεία η οποία καταγράφεται όχι μόνο με την αύξηση του αριθμού των αφίξεων αλλά και την αύξηση της ημερήσιας τουριστικής δαπάνης που για το 9μηνο του 2019 παρουσίασε άνοδο κατά περίπου 8,5% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2018.

«Ως γραφείο ΕΟΤ πραγματοποιούμε πολλές δράσεις για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, διοργανώνοντας ταξίδια εξοικείωσης και δημοσιογραφικές αποστολές, στοχευμένες καμπάνιες και εκδηλώσεις. Σημαντική ήταν η καμπάνια προβολής της Ελλάδας που έγινε πρόσφατα σε σταθμούς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η οποία ενθουσίασε τόσο τους Ρουμάνους όσο και τους Έλληνες που ζουν στην Ρουμανία», υπογράμμισε ο κ. Σταφυλάκης.

Τη ίδια ώρα σημαντική αύξηση παρουσιάζει στην κεντρική Μακεδονία τα τελευταία δύο χρόνια η Ουκρανία. Ενδεικτικό είναι ότι οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης σημειώνουν αύξηση κατά περίπου 60% το 2019 σε σχέση με το 2018.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστήρες ομαδική λήψη
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιά σε πεντάστερο ξενοδοχείο στις γαλλικές Άλπεις, εκκενώθηκε το κτήριο

Φωτιά ξέσπασε στη σοφίτα του Hotel des Grandes Alpes στην Κουρσεβέλ το βράδυ της Τρίτης προκαλώντας εκκένωση περίπου 100 ατόμων που έφτασε τα 270 όταν επεκτάθηκε σε διπλανό κτίριο. Προσωπικό και ένοικοι μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Ανάκτορο Κνωσού μινωικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηράκλειο: Έντονο ισπανικό ενδιαφέρον για Κρήτη στη Διεθνή Έκθεση Μαδρίτης

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη FITUR 2026 στη Μαδρίτη (21-25/1), προβάλλοντας το νησί και κάνοντας επαφές με tour operators, με στόχο ενίσχυση στην Ισπανία και άνοιγμα στη Λατινική Αμερική.
Ερμούπολη Σύρου θέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύρος και Νάξος στις κορυφαίες επιλογές για αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες

Στη 2η θέση παγκοσμίως για ποιοτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες κατατάσσει την Ελλάδα το moneycontrol.com, βάσει των Readers’ Choice Awards του Conde Nast Traveler, με Νάξο και Σύρο να ξεχωρίζουν για αυθεντικότητα και βιωσιμότητα.
Alpha Bank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Γι αυτό παραμένει επίμονος ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το «Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων» της Alpha Bank η ελληνική οικονομία διατηρεί ισχυρή ζήτηση, με τον πληθωρισμό να αποκλιμακώνεται αργά, ενώ διεθνώς η αβεβαιότητα ενισχύει τα πολύτιμα μέταλλα και πιέζει το δολάριο.
Θάλασσα και βάρκα
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις Γάλλοι τουρίστες νεκροί από ανατροπή σκάφους ανοικτά του Ομάν

Τρεις Γάλλοι τουρίστες σκοτώθηκαν όταν σκάφος με 25 επιβαίνοντες ανατράπηκε ανοικτά του Μουσκάτ, στο Ομάν. Δύο τραυματίστηκαν ελαφρά. Το σκάφος κατευθυνόταν προς τα νησιά Ντιμανιγιάτ. Διενεργείται έρευνα για τα αίτια.