ΓΔ: 1407.03 -0.97% Τζίρος: 71.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ploio-Ship
Φωτο: Shutterstock

Επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Το πλοίο ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε ανοιχτά της Υεμένης, σε απόσταση περίπου 68 ναυτικών μιλίων (περίπου 126 χλμ) νοτιοδυτικά του λιμανιού της Χοντέιντα.

Το εμπορικό πλοίο ελληνικών συμφερόντων χύδην φορτίου TUTOR εξέπεμψε σήμα κινδύνου αφού επλήγη στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοικτά της Υεμένης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εταιρεία ασφάλειας θαλάσσιων μεταφορών Ambrey, σε μια ακόμα επίθεση, όπως φαίνεται, από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Το εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από μικρό σκάφος, όπως ανακοίνωσε ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοϊας UKMTO.

Το σκάφος υπέστη ζημιές στην εσκεμμένη, όπως φάνηκε, επίθεση, δήλωσαν δύο πηγές από τον ναυτιλιακό κλάδο που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, προσθέτοντας ότι επλήγη το μηχανοστάσιο.

Το πλοίο χτυπήθηκε σε απόσταση περίπου 68 ναυτικών μιλίων (περίπου 126 χλμ) στα νοτιοδυτικά της Χοντέιντα, λιμάνι που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, σύμφωνα με την Ambrey.

«Το πλοίο συμβαδίζει με το προφίλ ενός εκ των στόχων (που ανακοινώθηκαν) από τους Χούθι», ανέφερε η Ambrey, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Η ελληνική εταιρεία διαχείρισης του πλοίου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο, σημειώνεται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Οι αντάρτες Χούθι επιτίθενται σε πλοία στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσα από τον Νοέμβριο σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Η εταιρεία εκτίμησε σε ανακοίνωση ότι «το πλοίο συμβαδίζει με το προφίλ ενός εκ των στόχων (που ανακοινώθηκαν) από τους Χούθι», χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη ευθύνης της επίθεσης, η οποία ωστόσο έγινε εν μέσω επαναλαμβανόμενων επιθέσεων από τον Νοέμβριο από αυτούς τους αντάρτες κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Melissanidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΕΚ: Αποχωρεί ο Μελισσανίδης, νέος ιδιοκτήτης ο εφοπλιστής Μ. Ηλιόπουλος

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, ανήκει στην νέα γενιά Ελλήνων εφοπλιστών που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στα δεξαμενόπλοια, ενώ πλέον είναι ιδιαίτερα ενεργός στην ελληνική ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελέγχουν πάνω από το 20% του παγκόσμιου στόλου οι Έλληνες εφοπλιστές

«Η Ναυτιλία των Ελλήνων συνεχίζει να δημιουργεί, να εξελίσσεται, να επενδύει, να ηγείται, με πίστη και τιμή στη ναυτοσύνη μας και τη ναυτιλιακή μας παράδοση», τονίζει η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για δεύτερη χρονιά η Ελλάδα παραμένει πίσω από την Κίνα στη ναυτιλία

Σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο με τους δέκα κορυφαίους στόλους στον κόσμο που παρουσίασε η VesselValues της Veson Nautical η Ιαπωνία καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε αξία στόλου 206,3 δισ. δολ. ΗΠΑ σε περιουσιακά στοιχεία.