ΓΔ: 1432.46 -0.36% Τζίρος: 66.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ένταλμα σύλληψης για προστατευόμενο μάρτυρα

Η προανακριτική για την υπόθεση Παπαγελλόπουλου διέταξε την βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Η άρνηση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» να εμφανιστεί ενώπιον του κλιμακίου της Προανακριτικής Επιτροπής οδήγησε τον πρόεδρο και τους βουλευτές της ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να διατάξουν τη βίαιη προσαγωγή του.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το σχετικό ένταλμα έχει ήδη εκδοθεί και έχει ξεκινήσει η αναζήτηση του από την Ελληνική Αστυνομία. Πήγες που επικαλείται ο σταθμός αναφέρουν πως ο λόγος που δεν εμφανιστηκέ ο μάρτυρας είναι οτι δεν τηρούνται οι όροι εξέτασης που είχε θέσει με επιστολή του.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τηρεί στάση αναμονής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ διαφώνησε με τη βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία «προσχηματική», τονίζοντας πως πρέπει να αρθεί το καθεστώς της ανωνυμίας των προστατευόμενων μαρτύρων και να καταθέσουν με την πραγματική τους ταυτότητα.

Υπέρ της εξέτασης του μάρτυρα, αλλά διαφωνώντας με τη βίαιη προσαγωγή φέρεται να τάχθηκε ο Βασίλης Βιλιάρδος εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κρήτη - 3.301 παραβάσεις

Τα στελέχη της Τροχαίας στο νησί υπενθυμίζουν διαρκώς ότι: «Η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών στη Μύκονο

Όπως εξακριβώθηκε, από την αποδόμηση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν την κατοικία ως «καβάτζα» απόκρυψής και διάθεσης διαφόρων ειδών ναρκωτικών σε ενδιαφερόμενους χρήστες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβολικός αποκλεισμός διαμαρτυρίας του ΒΟΑΚ αύριο λόγω δυστυχήματος

Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Παυλάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων ΟΕΒΕΝΧ, «τις τελευταίες δεκαετίες η Κρήτη βιώνει μία τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στο βωμό της ασφάλτου του ΒΟΑΚ».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οριστική αφαίρεση άδειας λειτουργίας του beach bar στη Χαλκιδική

Υπενθυμίζεται ότι το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, όταν Βούλγαροι θαμώνες επιτέθηκαν στον 55χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος τραυματίζοντας τον με μπουνιές και κλοτσιές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για πλιάτσικο σε σπίτια στις περιοχές που χτύπησε η πυρκαγιά

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δυο αντρών που εντοπίστηκαν με διαρρηκτικά εργαλεία να προσπαθούν να εισβάλλουν σε καμένα σπίτια, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και δεκάδες προσαγωγές. Συνεχίζονται οι έλεγχοι.