ΓΔ: 2299.87 3.17% Τζίρος: 441.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
tourists_akropoli
Πηγή: Shutterstock.

Αυξημένο το ενδιαφέρον των Βέλγων για ελληνικούς προορισμούς το 2020

Ταυτόχρονα, η σημαντική αύξηση των πτήσεων προς την Ελλάδα ενισχύει την αισιοδοξία για διόρθωση της αγοράς μετά την κατάρρευση της συμφωνίας του Thomas Cook Belgium και της Brussels Airlines.

Η θετική πορεία των προκρατήσεων από την βελγική τουριστική αγορά για το 2020, καθώς και το αυξημένο ενδιαφέρον του βελγικού κοινού για ελληνικούς προορισμούς, διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια της 62ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Salon des Vacances», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από τις 6 έως τις 9 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή του ΕΟΤ.

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΕΟΤ, η σημαντική αύξηση των πτήσεων προς την Ελλάδα, με την ολλανδική αεροπορική εταιρεία Transavia (εταιρία χαμηλού κόστους της KLM) να προσθέτει από τις 2 Απριλίου και για πρώτη φορά τρεις νέες πτήσεις την εβδομάδα από τις Βρυξέλλες προς την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, ενισχύει την αισιοδοξία για διόρθωση της αγοράς μετά την κατάρρευση της συμφωνίας του Thomas Cook Belgium και της Brussels Airlines.

Στη φετινή έκθεση «Salon des Vacances» (τιμώμενος προορισμός, του ελληνικού περιπτέρου για το 2020 ήταν τα Χανιά), που θεωρείται ως το βαρόμετρο της τάσης για τη συγκεκριμένη αγορά, έλαβαν μέρος 350 εκθέτες, 800 προορισμοί και 162 εκπρόσωποι ΜΜΕ, ενώ την επισκέφθηκαν περισσότερα από 93.000 άτομα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραλία Τενερίφης πανόραμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κανάριοι Νήσοι: Αντίθετη η Περιφέρεια στο ελλιμενισμό του κρουαζιερόπλοιου με επιδημία χανταϊού

Η κυβέρνηση των Κανάριων Νησιών διαφωνεί με το να δέσει κρουαζιερόπλοιο με επιδημία χανταϊού στην Τενερίφη, καθώς απουσιάζουν τεχνικά κριτήρια και επαρκείς πληροφορίες για την ασφάλεια, σύμφωνα με τον Φερνάντο Κλαβίχο.
Γλυπτό Ομπρέλες Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανοίγουν ξανά και οι 41 ομπρέλες του Ζογγολόπουλου μετά τη συντήρηση

Οι 41 ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη Θεσσαλονίκη επανήλθαν μετά από συντήρηση, λόγω εκτεταμένων ζημιών. Το έργο παραδόθηκε επίσημα με νέο φωτισμό, ενώ απομακρύνθηκαν και 260 λουκέτα που είχαν τοποθετηθεί από το κοινό.
Αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη για τις πτήσεις στο «Μακεδονία» συγκαλεί ο Στ. Αγγελούδης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, συναντήθηκε διαδικτυακά με εκπροσώπους της Ryanair σχετικά με πιθανή μείωση πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Νέες επαφές αύριο με Fraport και έκτακτη σύσκεψη με φορείς.
Άννα Καραμανλή στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Άννα Καραμανλή στην Πέλλα για τουριστική ανάπτυξη με κυβερνητικό κλιμάκιο

Η Άννα Καραμανλή παρουσίασε το Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης Πέλλας, τονίζοντας ότι το 2025 ο ελληνικός τουρισμός σημείωσε ρεκόρ, με έσοδα άνω των 23,6 δισ. ευρώ (+9,4%) και 37,98 εκατ. αφίξεις (+5,6%), δείχνοντας ποιοτική άνοδο.
Χρίστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Επενδύσεις σε αεροπορικές υποδομές και διεθνείς συνδέσεις

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, τόνισε τη σημασία της πολιτικής αεροπορίας για ανάπτυξη, τουρισμό και συνδεσιμότητα, αναδεικνύοντας επενδύσεις σε περιφερειακά αεροδρόμια.