ΓΔ: 1473.74 -0.44% Τζίρος: 27.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:22:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ξεκινάει το σχέδιο της αστυνομίας να καθαρίσει τα Εξάρχεια

Σύμφωνα με το σχέδιο της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων θα περιπολούν πεζοί και εποχούμενοι 90 αστυνομικοί ενώ θα πετούν και drone με στόχο να μπει τέλος στο «άβατο των Εξαρχείων».

Ξεκινάει το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στην περιοχή των Εξαρχείων, με τη συμμετοχή αστυνομικών από πολλές υπηρεσίες, σκύλων της "Κ-9", καθώς και drone της ΕΛ.ΑΣ, με την ηγεσία της αστυνομίας να ελπίζει πως με αυτό το σχέδιο θα βάλει τέλος στο «άβατο των Εξαρχείων».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο, στα Εξάρχεια καθημερινά θα περιπολούν, πεζοί και εποχούμενοι, 90 αστυνομικοί συνολικά (30 ανά βάρδια). Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, θα συμμετέχουν αστυνομικοί από τις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ΔΙΑΣ, "Δράση", Δίωξης Ναρκωτικών, Τμήματος Αλλοδαπών και της Τροχαίας. Παράλληλα, στις περιπολίες θα υπάρχουν και αστυνομικοί σκύλοι, ενώ drone της ΕΛΑΣ θα μεταδίδει συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά τα ΜΑΤ, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει ότι θα απομακρυνθούν από τα Εξάρχεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ενώ διμοιρίες θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία μόνο τις βραδινές ώρες, εκτός και εάν κριθεί αναγκαία η επέμβασή τους σε ειδικές περιπτώσεις. 

«Το συγκεκριμένο σχέδιο, παράλληλα με ορισμένες άλλες αστυνομικές δράσεις, πρόκειται να συμβάλλει αποφασιστικά στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στα Εξάρχεια. Η αστυνομική παρουσία θα είναι συνεχής και οι πολίτες θα νιώθουν ασφαλείς» τόνισαν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ηράκλειο

Στα Χανιά, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων στο Αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», 25χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Γκάνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 44χρονος αλλοδαπός με πιστόλι στον Άγιο Παντελεήμονα

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ κατά την διάρκεια της περιπολίας τους έκριναν ύποπτο τον 44χρονο και τον κάλεσαν σε έλεγχο. Αυτός μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών εισήλθε σε κατάστημα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο.
Astynomia, GADA
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H ΕΛΑΣ εφιστά προσοχή για ψεύτικο email, δήθεν επιστολή του αρχηγού της

Οι δράστες, προσποιούμενοι τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, διακινούν επιστολή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και προσπαθούν να εξαπατήσουν του πολίτες με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.
sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Ηράκλειο για κλοπές οχημάτων

Οι δέκα κλοπές είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχει και ένας ανήλικος ενώ επιπλέον συνελήφθη ακόμα ένας Έλληνας για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και παραβάσεις περί όπλων.
businessdaily-Astynomia-DIAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για επιθέσεις κατά αστυνομικών, χθες το βράδυ, στην Πλατεία Βικτωρίας

Οι αστυνομικοί, με τακτικές κινήσεις, χρήση χημικών και τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ που έσπευσαν να ενισχύσουν πραγματοποίησαν 40 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων 32 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.