ΓΔ: 2087.2 1.05% Τζίρος: 225.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Η Αθήνα ανακηρύχθηκε δεύτερος καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη

Μεγάλη διάκριση πέτυχε η Αθήνα στον διαγωνισμό «European Best Destinations», καταφέρνοντας, να αναδειχτεί δεύτερος ευρωπαϊκός προορισμός.

Η Αθήνα αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως αποτελεί έναν από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς καθώς προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό ιστορίας και σύγχρονης διασκέδασης που κερδίζει τον κάθε επισκέπτη και προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους τουρίστες.

Η ελληνική πρωτεύουσα πέτυχε μια ακόμα μεγάλη διάκριση στον διαγωνισμό «European Best Destinations», καταφέρνοντας, να αναδειχτεί δεύτερος ευρωπαϊκός προορισμός.

Συγκεντρώνοντας πάνω από 100.000 ψήφους, από τους 600.000 και πλέον που συνολικά ψήφισαν στην πλατφόρμα European Best Destinations, η Αθήνα κατάφερε να υπερισχύσει από πόλεις-βαριά ονόματα της τουριστικής βιομηχανίας.

Πρώτος καλύτερος προορισμός ψηφίστηκε η πόλη Κολμάρ της Γαλλίας, ενώ στην τρίτη θέση ψηφίστηκε η Τιφλίδα. Η τελική κατάταξη είναι η εξής:

1. Κολμάρ (Γαλλία)

2. Αθήνα (Ελλάδα)

3. Τιφλίδα (Γεωργία)

4. Βιέννη (Αυστρία)

5. Κασκάις (Πορτογαλία)

6. Σίμπιου (Ρουμανία)

7. Ναμίρ (Βέλγιο)

8. Ριέκα (Κροατία)

9. Παρίσι (Γαλλία)

10. Μπιντκότζ (Πολωνία)

11. Ρώμη (Ιταλία)

12. Χεβίζ (Ουγγαρία)

13. Κορκ (Ιρλανδία)

14. Ρόκφορτ Οσιάν (Γαλλία)

15. Μενόρκα (Ισπανία)

16. Μαδρίτη (Ισπανία)

17. Βερολίνο (Γερμανία)

18. Πράγα (Τσεχία)

19. Ρέικιαβικ (Ισλανδία)

20. Ρότερνταμ (Ολλανδία)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 3,2% στα καταλύματα και μείωση 1,7% στην εστίαση το τρίτο τρίμηνο

Ο τζίρος στα καταλύματα αυξήθηκε 3,2% το τρίτο τρίμηνο, αγγίζοντας τα 6,60 δισ. ευρώ, ενώ η εστίαση σημείωσε πτώση 1,7%. Μεγαλύτερη άνοδος στη Θεσσαλονίκη, μεγαλύτερη μείωση στη Θήρα για αμφότερους τους κλάδους.
Γυναίκα σε τροπικό θέρετρο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ημέρες Καριέρας Τουρισμού: Επιστροφή με εκατοντάδες ευκαιρίες απασχόλησης

Οι Ημέρες Καριέρας Τουρισμού επιστρέφουν στις 28–29 Νοεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών, με δεκάδες επιχειρήσεις, workshops και δωρεάν συνεντεύξεις, προσφέροντας εκατοντάδες ευκαιρίες στον κλάδο.
Βίλνιους πανοραμική θέα
ΔΙΕΘΝΗ

Αεροδρόμιο Βίλνιους: Ξανάνοιξε μετά από περιστατικό με μπαλόνια

Το αεροδρόμιο του Βίλνιους άνοιξε ξανά αφού έκλεισε δύο φορές τη νύχτα λόγω μπαλονιών στον εναέριο χώρο, προκαλώντας εκτροπές πτήσεων. Η Λιθουανία κατηγορεί τη Λευκορωσία για λαθραία τσιγάρα με αερόστατα ως «υβριδική επίθεση».
Διάδρομος σούπερ μάρκετ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος εξαγορών στα σούπερ μάρκετ με επενδύσεις 2,2 δισ. το 2020-2025

Η περαιτέρω συγκέντρωση στον κλάδο των σούπερ μάρκετ θεωρείται βέβαιη λόγω των αυξημένων κοστών και των νέων ρυθμίσεων. Αναμένεται μείωση των αλυσίδων, ενώ οι εξαγορές θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως το 2026.