ΓΔ: 2333.77 0.87% Τζίρος: 184.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:32:41
Φώτο: Shutterstock

Η Αθήνα ανακηρύχθηκε δεύτερος καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη

Μεγάλη διάκριση πέτυχε η Αθήνα στον διαγωνισμό «European Best Destinations», καταφέρνοντας, να αναδειχτεί δεύτερος ευρωπαϊκός προορισμός.

Η Αθήνα αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως αποτελεί έναν από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς καθώς προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό ιστορίας και σύγχρονης διασκέδασης που κερδίζει τον κάθε επισκέπτη και προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους τουρίστες.

Η ελληνική πρωτεύουσα πέτυχε μια ακόμα μεγάλη διάκριση στον διαγωνισμό «European Best Destinations», καταφέρνοντας, να αναδειχτεί δεύτερος ευρωπαϊκός προορισμός.

Συγκεντρώνοντας πάνω από 100.000 ψήφους, από τους 600.000 και πλέον που συνολικά ψήφισαν στην πλατφόρμα European Best Destinations, η Αθήνα κατάφερε να υπερισχύσει από πόλεις-βαριά ονόματα της τουριστικής βιομηχανίας.

Πρώτος καλύτερος προορισμός ψηφίστηκε η πόλη Κολμάρ της Γαλλίας, ενώ στην τρίτη θέση ψηφίστηκε η Τιφλίδα. Η τελική κατάταξη είναι η εξής:

1. Κολμάρ (Γαλλία)

2. Αθήνα (Ελλάδα)

3. Τιφλίδα (Γεωργία)

4. Βιέννη (Αυστρία)

5. Κασκάις (Πορτογαλία)

6. Σίμπιου (Ρουμανία)

7. Ναμίρ (Βέλγιο)

8. Ριέκα (Κροατία)

9. Παρίσι (Γαλλία)

10. Μπιντκότζ (Πολωνία)

11. Ρώμη (Ιταλία)

12. Χεβίζ (Ουγγαρία)

13. Κορκ (Ιρλανδία)

14. Ρόκφορτ Οσιάν (Γαλλία)

15. Μενόρκα (Ισπανία)

16. Μαδρίτη (Ισπανία)

17. Βερολίνο (Γερμανία)

18. Πράγα (Τσεχία)

19. Ρέικιαβικ (Ισλανδία)

20. Ρότερνταμ (Ολλανδία)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστήρες ομαδική λήψη
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιά σε πεντάστερο ξενοδοχείο στις γαλλικές Άλπεις, εκκενώθηκε το κτήριο

Φωτιά ξέσπασε στη σοφίτα του Hotel des Grandes Alpes στην Κουρσεβέλ το βράδυ της Τρίτης προκαλώντας εκκένωση περίπου 100 ατόμων που έφτασε τα 270 όταν επεκτάθηκε σε διπλανό κτίριο. Προσωπικό και ένοικοι μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Ανάκτορο Κνωσού μινωικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηράκλειο: Έντονο ισπανικό ενδιαφέρον για Κρήτη στη Διεθνή Έκθεση Μαδρίτης

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη FITUR 2026 στη Μαδρίτη (21-25/1), προβάλλοντας το νησί και κάνοντας επαφές με tour operators, με στόχο ενίσχυση στην Ισπανία και άνοιγμα στη Λατινική Αμερική.
Ερμούπολη Σύρου θέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύρος και Νάξος στις κορυφαίες επιλογές για αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες

Στη 2η θέση παγκοσμίως για ποιοτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες κατατάσσει την Ελλάδα το moneycontrol.com, βάσει των Readers’ Choice Awards του Conde Nast Traveler, με Νάξο και Σύρο να ξεχωρίζουν για αυθεντικότητα και βιωσιμότητα.
Alpha Bank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Γι αυτό παραμένει επίμονος ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το «Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων» της Alpha Bank η ελληνική οικονομία διατηρεί ισχυρή ζήτηση, με τον πληθωρισμό να αποκλιμακώνεται αργά, ενώ διεθνώς η αβεβαιότητα ενισχύει τα πολύτιμα μέταλλα και πιέζει το δολάριο.
Θάλασσα και βάρκα
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις Γάλλοι τουρίστες νεκροί από ανατροπή σκάφους ανοικτά του Ομάν

Τρεις Γάλλοι τουρίστες σκοτώθηκαν όταν σκάφος με 25 επιβαίνοντες ανατράπηκε ανοικτά του Μουσκάτ, στο Ομάν. Δύο τραυματίστηκαν ελαφρά. Το σκάφος κατευθυνόταν προς τα νησιά Ντιμανιγιάτ. Διενεργείται έρευνα για τα αίτια.