ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ταξί σε αναμονή
Κίτρινα ταξί περιμένουν επιβάτες σε σειρά, φωτισμένο αστικό σκηνικό.

Πρόστιμα στους οδηγούς ΤΑΞΙ που δεν έχουν επικολλήσει το αυτοκόλλητο

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ πραγματοποίησαν ελέγχους σε πιάτσες σε όλη την Αττική, κάνοντας συστάσεις σε όσους οδηγούς δεν έχουν συμμορφωθεί.

Με πρόστιμα απειλούνται πλέον οι οδηγοί ΤΑΞΙ, που δεν έχουν επικολλήσει στο πίσω δεξιά τζάμι το αυτοκόλλητο, το οποίο ενημερώνει τους επιβάτες ότι τα ΤΑΞΙ είναι υποχρεωμένα να δέχονται πληρωμές μέσω POS.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ πραγματοποίησαν ελέγχους σε πιάτσες σε όλη την Αττική, κάνοντας συστάσεις σε όσους οδηγούς δεν έχουν συμμορφωθεί. Εκτιμάται ότι οι έλεγχοι έχουν αυξήσει το ποσοστό συμμόρφωσης και γι’ αυτό θα ενταθούν, ώστε όλα τα ταξί να φέρουν τη σχετική σήμανση.

Πλέον, από την Δευτέρα, σε όσους οδηγούς δεν έχουν το αυτοκόλλητο στα οχήματά τους, θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα 15.000 ευρώ για παράνομες μεταφορές

Στοχευμένοι έλεγχοι της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, από 22 έως 25 Ιουνίου, εντόπισαν 5 παραβάσεις παράνομου μεταφορικού έργου σε 14 Ι.Χ., με πρόστιμα 15.000 ευρώ. Οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν για την οδική ασφάλεια.
Φόρος και υπολογισμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμεση παράδοση του «λογαριασμού» από τους επιτόπιους ελέγχους της εφορίας

Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ελέγχονται για την έκδοση αποδείξεων στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων, θα λαμβάνουν άμεσα τις Πράξεις Επιβολής Προστίμων, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της ΑΑΔΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευκολότερα και σε περισσότερους τα «λουκέτα» για αποδείξεις από την εφορία

Με πολυήμερα λουκέτα θα τιμωρούνται οι επιχειρήσεις που θα παραλείψουν να εκδώσουν έστω και μία απόδειξη, εάν είναι υπότροπες, ενώ συγχρόνως προβλέπεται και αναστολή λετουργίας των παρόχων Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης.
Ψηφιακή φορολογία Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξέχασες τη δήλωση; Την υποβάλει η εφορία και στη στέλνει μαζί με τα πρόστιμα

Η εφορία θα εντοπίζει φορολογούμενους που δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση, θα την υποβάλει η ίδια και στη συνέχεια θα τους κοινοποιεί το εκκαθαριστικό μαζί με τους φόρους, τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.
Σφύρα δικαστηρίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυόμισι μήνες προθεσμία για μείωση έως 75% των προστίμων της εφορίας

Τη δυνατότητα να μειώσουν τα πρόστιμα της εφορίας έως και 75%, έχουν οι φορολογούμενοι που υπέπεσαν σε φορολογικές παραβάσεις, εφόσον υποβάλλουν αίτημα στην Επιτροπή εξώδικης επίλυσης διαφορών μέχρι 23 Ιουλίου.
Πέναλτι δικαστική απόφαση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσουχτερά τα πρόστιμα από την εφορία για τις ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις

Υψηλό είναι το κόστος της υποβολής ανακριβούς φορολογικής δήλωσης είτε από πρόθεση είτε από άγνοια ή λάθος, καθώς τα πρόστιμα κλιμακώνονται έως το 50% του φόρου που αποφεύχθηκε.