ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας

ΗΠΑ: Αναμένουμε τον Ραούλ Κάστρο να παραδοθεί ή να συλληφθεί, δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ο Τοντ Μπλανς δήλωσε πως ο Ραούλ Κάστρο αναμένεται να παρουσιαστεί στις ΗΠΑ μετά την άσκηση δίωξης για φόνο, είτε οικειοθελώς είτε με άλλο τρόπο, ενώ για ενδεχόμενη στρατιωτική δράση παρέπεμψε στον Τραμπ και το Πεντάγωνο.

Η Ουάσινγκτον αναμένει ότι ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο θα εμφανιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες «με τη θέλησή του ή με άλλον τρόπο», καθώς του έχει ασκηθεί δίωξη για φόνο, σύμφωνα με δηλώσεις του ασκούντος χρέη υπουργού Δικαιοσύνης Τοντ Μπλανς σε δημοσιογράφους.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης εναντίον της Κούβας, ο Μπλανς παρέπεμψε για διευκρινίσεις στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και στο Πεντάγωνο.

«Η δίωξη αυτή δεν είναι τέχνασμα. Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Αναμένουμε επομένως ότι θα εμφανιστεί αυτοβούλως ή με άλλον τρόπο και θα φυλακιστεί», ανέφερε ο Μπλανς κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μαϊάμι.

Ο Μπλανς απέφυγε να συγκρίνει την υπόθεση του Κάστρο με εκείνη του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος συνελήφθη από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις τον περασμένο Ιανουάριο και μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ, όπου παραμένει κρατούμενος εν αναμονή της δίκης του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Κούβας: Χωρίς πρόοδο οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροδρίγκες, δήλωσε πως δεν καταγράφεται πρόοδος στον διάλογο με τις ΗΠΑ, από τις οποίες κατηγόρησε για πολιτική «μέγιστης πίεσης» και επανέλαβε την ετοιμότητα της Αβάνας για διάλογο.
Γεώργιος Φλωρίδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάστηκε ο Κώδικας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών - Δηλώσεις Φλωρίδη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, τόνισε πως η Δικαιοσύνη πρέπει να μένει εκτός πολιτικών αντιπαραθέσεων, ενώ ευχήθηκε επιτυχία στη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου σε μια κρίσιμη περίοδο αλλαγών για τον θεσμό.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος πρόεδρος Αρείου Πάγου ο Π. Λυμπερόπουλος, εισαγγελέας ο Ε. Μπακέλας

Ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος αναλαμβάνει πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Ευάγγελος Μπακέλας εισαγγελέας, μετά την αποχώρηση Παπαδοπούλου και Τζαβέλλα. Ο Λυμπερόπουλος θα παραμείνει στη θέση του έως το 2030.
Ψηφιακά αρχεία εργασίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

100.000 ποινικά μητρώα εκδόθηκαν σε 40 μέρες μέσω του νέου συστήματος

Μέσα σε 40 μέρες το νέο σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης Ποινικού Μητρώου εξυπηρέτησε 100.000 αιτήσεις, προσφέροντας άμεση εξυπηρέτηση χωρίς φυσική παρουσία. Παράλληλα, εκδόθηκαν 50.000 εκκρεμή μητρώα στην Αθήνα.
Γεώργιος Φλωρίδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα αίθουσα για πολυπρόσωπες δίκες στο Εφετείο Αθηνών εγκαινίασε ο Φλωρίδης

Εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη η νέα αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, κατάλληλη για μεγάλες δίκες. Παρόντες ήταν και άλλα στελέχη του υπουργείου, ενώ το έργο κόστισε πάνω από 5 εκατ. ευρώ.
αναμμένο κερί πένθους
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ραούλ Κάστρο αποχαιρετά τον Ραμίρο Βαλντές στην Κούβα

Ο Ραούλ Κάστρο τίμησε στην Αβάνα τη μνήμη του Ραμίρο Βαλντές, εμβληματικής μορφής της Κουβανικής Επανάστασης και από τους λίγους διαχρονικούς «κομαντάντε», που πέθανε στα 94 του. Μαζί με τον Τσε και τα αδέλφια Κάστρο έγραψαν ιστορία.