ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Γεώργιος Φλωρίδης στη Βουλή
Φώτο: SOOC

Νέα αίθουσα για πολυπρόσωπες δίκες στο Εφετείο Αθηνών εγκαινίασε ο Φλωρίδης

Εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη η νέα αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, κατάλληλη για μεγάλες δίκες. Παρόντες ήταν και άλλα στελέχη του υπουργείου, ενώ το έργο κόστισε πάνω από 5 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης εγκαινίασε τη νέα αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, η οποία έχει σχεδιαστεί για τη διεξαγωγή πολυπρόσωπων δικών.

 Στην τελετή των εγκαινίων, όπου η αίθουσα παραδόθηκε ήδη σε χρήση, παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Πέλοψ Λάσκος, η προϊσταμένη του Εφετείου Αθηνών Σοφία Λιγνού, καθώς και μέλη της διοίκησης, Εφέτες και δικαστικοί υπάλληλοι.

Ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι «με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζουμε αυτή την αίθουσα», επισημαίνοντας πως η απόφαση για τη δημιουργία της ήταν από τις πρώτες που ελήφθησαν μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ιδίου και του κ. Μπούγα. Όπως ανέφερε, στόχος είναι να διεξάγονται εκεί δίκες με μεγάλο αριθμό διαδίκων και παραγόντων.

Αναφερόμενος στα έργα υποδομής, ο υπουργός σημείωσε ότι «ο κλιματισμός ήταν εφιάλτης από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε», υπογραμμίζοντας πως το κόστος των έργων που έχουν ολοκληρωθεί ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Το έργο του κλιματισμού περιλαμβάνει πλήρη αναβάθμιση των συστημάτων σε όλες τις αίθουσες.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στην ανάπλαση της πλατείας Δικαιοσύνης, που βρίσκεται στον χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου, καθώς και στη δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης 1.500 θέσεων στο Εφετείο Αθηνών, ο οποίος έως σήμερα παραμένει κλειστός.

Η προϊσταμένη του Εφετείου Αθηνών, Σοφία Λιγνού, επισήμανε ότι ολοκληρώθηκαν δύο σημαντικά έργα: η εγκατάσταση νέου κλιματισμού σε όλες τις αίθουσες, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα διακοπής δικών λόγω θερμοκρασιών, και η αλλαγή δαπέδου σε συνολική επιφάνεια 5.500 τ.μ., που βελτιώνει την καθαριότητα και την ασφάλεια του κτιρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθηναϊκή πολυκατοικία προσόψεως
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκπτωση ΕΝΦΙΑ 50% για ασφαλισμένες κατοικίες προτείνει η ΠΟΜΙΔΑ

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ πρότεινε αύξηση της έκπτωσης ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες στο 50% και προώθησε την υποχρεωτική ασφάλιση των πολυκατοικιών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ασφάλισης για προστασία και επιχειρηματική συνέχεια.
Θάνος Πλεύρης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Πλεύρης: Η Κρήτη χρειάζεται δύο μεταναστευτικές δομές στο Ηράκλειο

Η δημιουργία δομής προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στους Αθανάτους Ηρακλείου προχωρά μετά από διάλογο με την τοπική αυτοδιοίκηση, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης, στη Βουλή, επισημαίνοντας την ανάγκη επίσπευσης.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στη Βουλή για νομοσχέδιο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών και τροπολογίες για αμόλυβδη-Ηράκλειο

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με θετική ψήφο από ΝΔ και αρνητική από ΚΚΕ, Νίκη, Πλεύση. Έχουν κατατεθεί δύο υπουργικές και μία βουλευτική τροπολογία για διάφορα θέματα.
Ιωάννης Μπούγας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Κώδικας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών

Το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή και αύριο συζητείται στην Ολομέλεια, ενώ θα κατατεθούν σχετικές βελτιώσεις με βάση τις παρατηρήσεις και προτάσεις των φορέων.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής ο Κώδικας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών. Υπέρ τάχθηκε η ΝΔ, κατά ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ τα άλλα κόμματα επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εμπρηστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Μπορντό

Οι γαλλικές αρχές διερευνούν εμπρηστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Μπορντό, όπου μασκοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν τρεις αστυνομικοί που διέφυγαν από την έξοδο κινδύνου.