ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ΓΕΚ Τέρνα
Φωτό: ΓΕΚ Τέρνα

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κάτω από το 5% η συμμετοχή των Lexcor και Velox

Κάτω από το όριο του 5% υποχώρησε η συμμετοχή των Lexcor Master Fund και Velox Fund στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μετά από πρόσφατη συναλλαγή που γνωστοποιήθηκε στην εταιρεία.

Κάτω από το όριο του 5% υποχώρησε η συμμετοχή των επενδυτικών κεφαλαίων Lexcor Master Fund και Velox Fund στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μετά από μεταβολή στα δικαιώματα ψήφου που γνωστοποιήθηκε επίσημα στην εταιρεία. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εισηγμένης

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ενημερώνει ότι έλαβε σήμερα γνωστοποίηση από την εταιρεία «Marble Bar Asset Management LLP» υπό την ιδιότητα του υπόχρεου γνωστοποίησης των μετόχων «Lexcor Master Fund» και «Velox Fund», ότι στις 22/01/2026 επήλθε μεταβολή (μείωση) στα δικαιώματα ψήφου των ως άνω μετόχων, τα οποία και κατήλθαν του 5%.

Συγκεκριμένα: Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου κατά την προηγούμενη γνωστοποίηση συναλλαγής:

- Άμεσα δικαιώματα ψήφου που ενσωματώνονται σε μετοχές, σύμφωνα με το αρ. 9 του ν. 3556/2007, 6.150.000, ήτοι ποσοστό 5,95% επί του μετοχικού κεφαλαίου.

-Δικαιώματα ψήφου προερχόμενα από χρηματοπιστωτικά μέσα (CFD cash settled), σύμφωνα με το αρ.11 παρ. 1β) του ν. 3556/2007, ως ισχύει, 494.166, ήτοι ποσοστό 0,48% επί του μετοχικού κεφαλαίου.

Συνολικός αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου κατά την προηγούμενη γνωστοποίηση συναλλαγής 6.644.166, ήτοι ποσοστό 6,42% επί του μετοχικού κεφαλαίου.

Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά την τελευταία συναλλαγή:

- Άμεσα δικαιώματα ψήφου που ενσωματώνονται σε μετοχές, σύμφωνα με το αρ. 9 του ν. 3556/2007, 5.094.750 ήτοι ποσοστό 4,93% επί του μετοχικού κεφαλαίου.

-Δικαιώματα ψήφου προερχόμενα από χρηματοπιστωτικά μέσα (CFD cash settled), σύμφωνα με το αρ.11 παρ. 1β) του ν. 3556/2007, ως ισχύει, μηδέν, ήτοι ποσοστό 0,00% επί του μετοχικού κεφαλαίου.

Συνολικός αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά την τελευταία συναλλαγή 5.094.750, ήτοι ποσοστό 4,93% επί του μετοχικού κεφαλαίου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

GEK TERNA, TERNA ENERGIAKI, George Peristeris, Giorgos Peristeris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το mega deal με τη Rheinmetall βάζει τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη «μάχη» της Αμυνας

Η γερμανική αμυντική βιομηχανία επενδύει στην ηγετική θέση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στις κρίσιμες υποδομές και τα σύνθετα βιομηχανικά συστήματα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στο κάδρο οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού Στρατού.
Γιώργος Περιστέρης πορτρέτο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πώς προχωρούν τα μεγάλα έργα σε Εγνατία Οδό, Καστέλλι, IRC και ΒΟΑΚ

Μέσα σε 18 μήνες η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επένδυσε 5,5 δισ. ευρώ σε Αττική Οδό και Εγνατία. Σε εφαρμογή στρατηγικό πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 5 δισ. ευρώ. Τι είπε ο Γ. Περιστέρης για τα συγκοινωνιακά έργα που χρειάζεται η Αττική.