Μία σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες για τη στήριξη του συνόλου της κοινωνίας και της προστασίας του περιβάλλοντος παρουσιάσει σταθερά η ΔΕΗ.
Κάτω από την ομπρέλα του «ΔΕΗ ενεργώ», οι πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΔΕΗ θέτουν τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής της εταιρείας δικαιώνοντας την ιστορία περιβαλλοντικής ευαισθησίας της. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΔΕΗ ήταν η πρώτη εταιρεία στη χώρα που ανέπτυξε δραστηριότητα στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) ήδη από το 1982.
Πλέον, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, η ΔΕΗ επενδύει σταθερά στις ΑΠΕ, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο πράσινης ενέργειας. Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα και από τις δράσεις της εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 22 Απριλίου. Τα τελευταία δύο χρόνια η ΔΕΗ έχει καταφέρει να ηλεκτροδοτήσει για 24 ώρες 4.500.000 και 4.400.000 νοικοκυριά αντίστοιχα με «πράσινη» ενέργεια αποκλειστικά από ΑΠΕ, με τη δωρεάν διάθεση της υπηρεσίας Green Pass. Στο πλαίσιο αυτό, δέσμευσε εκείνη την ημέρα ισόποση ενέργεια από πιστοποιημένες ΑΠΕ και μείωσε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από οικιακή χρήση κατά 16.000 τόνους για το 2022, δείχνοντας τον δρόμο προς ένα πράσινο μέλλον.
Παράλληλα, η ΔΕΗ απάντησε με γρήγορα αντανακλαστικά στις καταστροφές του φυσικού περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές του 2021. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέλαβε πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση δυο περιοχών που δέχτηκαν δυσανάλογα το πλήγμα το καλοκαίρι του 2021: της Αρχαίας Ολυμπίας και της Βόρειας Εύβοιας.
Η ΔΕΗ, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΔΕΗ ενεργώ» και σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Arete Fund και κυβερνητικούς φορείς, προχώρησε σε μια σημαντική δωρεά για την αγορά, τη φύλαξη και τη συντήρηση σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους 80.000 δενδρυλλίων ελιάς, μέχρι εντέλει αυτά να παραδοθούν σε πληγέντες αγρότες της Αρχαίας Ολυμπίας.
Στη Βόρεια Εύβοια, η ΔΕΗ συμμετέχει ενεργά στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων της περιοχής, ως χορηγός για την υλοποίηση εκτεταμένων αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων και έργων αναδάσωσης σε περιοχές που χρήζουν άμεσης προστασίας, σε έκταση 380.000 περίπου στρεμμάτων που υπάγονται στο Δασαρχείο Λίμνης.
Τέλος, για δεύτερη χρονιά η ΔΕΗ συμμετείχε στο project Paralies, «υιοθετώντας» δυο τμήματα της παραλίας του Σχινιά, μήκους 1.500 μέτρων. Κατά τη θερινή περίοδο, άνθρωποι της εταιρείας κράτησαν καθαρή την ακτή συλλέγοντας καθημερινά απορρίμματα, αλλά και ευαισθητοποιώντας τους λουόμενους για την αξία της ανακύκλωσης. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι και τον τελευταίο καθαρισμό της παραλίας στις 23 Σεπτεμβρίου, η ΔΕΗ συγκέντρωσε συνολικά περί τους 2 τόνους πλαστικού, χαρτιού, αλουμινίου και γυαλιού – τα οποία ανακυκλώθηκαν στο ΚΔΑΥ Κορωπίου.