Αλλαγή σελίδας για τον τελευταίο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας, Athens Hilton, που από τις 2 Φεβρουαρίου κλείνει τις πόρτες του για το κοινό, καθώς ξεκινούν οι εργασίες ριζικής ανακαίνισης του ορόφου. Στόχος είναι να υποδεχτεί στην ταράτσα του, τέσσερις μήνες αργότερα, δίπλα στο Galaxy bar, το Funky Gourmet, ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της πόλης, που λειτουργεί περισσότερα από δέκα χρόνια στον Κεραμικό.
Το «Funky Gourmet» με εμπνευστές τον Νίκο Ρούσσο και την Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, στη δεκαετή και πλέον λειτουργία του θεωρείται από τους ειδικούς του χώρου ότι άλλαξε τα δεδομένα στην γαστρονομική ζωή της πόλης, κέρδισε διθυραμβικές κριτικές καθώς και δύο αστέρια Michelin και μια σειρά από άλλα βραβεία.
Το Hilton οικοδομήθηκε μεταξύ 1958-1963, μετά από μελέτη των αρχιτεκτόνων Εμμανουήλ Βουρέκα, Προκόπη Βασιλειάδη και Σπύρου Στάικου σηματοδοτώντας την είσοδο της χώρας μας στην παγκόσμια τουριστική αγορά πολυτελείας, αποτελώντας και το ίδιο ένα σύμβολο της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής εξέλιξης της εποχής. Τα εγκαίνια του πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 1963, με εκδηλώσεις που κράτησαν τρεις ημέρες, που έμειναν στην ιστορία της πόλης.
Στην τελετή παρέστη και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας, Κόνραντ Χίλτον, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «το ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών είναι το ωραιότερο Χίλτον του κόσμου». Την περίοδο 2001 - 2003, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, προστέθηκε μια νέα εξαόροφη πτέρυγα στο ξενοδοχείο προς την οδό Βεντήρη, έργο των αρχιτεκτονικών γραφείων Αλ. Τομπάζη και Χ. Μπουγαδέλη. Το 2004 αποτέλεσε την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ το 2011 χρησιμοποιήθηκε ως έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα.
Το καλοκαίρι του 2016 η Alpha Bank ανακοίνωσε την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας για την πώληση της συμμετοχής της στην Ιονική Ξενοδοχεια και Επιχειρήσεις ΑΕ (μετόχου του Hilton Αθηνών). Ειδικότερα η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι υπεγράφη η οριστική συμφωνία με τη Home Holdings SA εταιρεία των «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας ΑΕ» και «D-Marine Investments Holding BV», για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού που κατείχε (περίπου 97,3%) στο μετοχικό κεφάλαιο της τότε εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρίας «Ιονική Ξενοδοχεια και Επιχειρήσεις ΑΕ»).