ΓΔ: 2061.69 0.26% Τζίρος: 203.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02

Γ. Τσαπρούνης: Η Ελλάδα έχει μπροστά της σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης

Ο Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας του Ομίλου παρατήρησε ότι, καθώς τα μεγάλα έργα αυξάνουν κατακόρυφα την ανάγκη για εργατικό δυναμικό, θα απαιτηθεί θεσμική υποστήριξη για την προσέλκυση του απαραίτητου προσωπικού.

Η συγκυρία των επικείμενων έργων του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελεί ευκαιρία για “brain gain” και προσέλκυση ταλέντου από το εξωτερικό, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή Επικοινωνίας του Ομίλου Intrakat, κ. Γιώργο Τσαπρούνη, ο οποίος μίλησε στο Συνέδριο «Δημογραφικό 2023: Ώρα για Δράση» για τη συμβολή του κατασκευαστικού κλάδου στην αντιμετώπιση της δημογραφικής πρόκλησης.

Όπως τόνισε, η Ελλάδα πλέον έχει μπροστά της σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και αυτό ήδη αποτυπώνεται στην Intrakat καθώς σε σύγκριση με τα χρόνια της κρίσης, η εταιρεία παρουσιάζει αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 40% και ευρύτερη ανάπτυξη νέων συνεργασιών με επαγγελματίες και μικρότερες εταιρίες του κλάδου.

Ο Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας του Ομίλου παρατήρησε ότι, καθώς τα μεγάλα έργα αυξάνουν κατακόρυφα την ανάγκη για εργατικό δυναμικό, θα απαιτηθεί θεσμική υποστήριξη για την προσέλκυση του απαραίτητου προσωπικού από το εξωτερικό, αλλά και την επιστροφή Ελλήνων από το εξωτερικό, μέσα από τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία ιστορική ευκαιρία η οποία δεν πρέπει να χαθεί.

Στοχεύοντας στη νέα γενιά, η Intrakat θα ξεκινήσει σύντομα τη δημιουργία ενός καινούριου προγράμματος ανάπτυξης δεξιοτήτων και απόκτησης τεχνικής εμπειρίας σε πολύπλοκα έργα, ώστε να επιταχύνει την ένταξη νέων επαγγελματιών στην αγορά εργασίας και να τους προσφέρει εμπειρία και προοπτικές για να κάνουν το άλμα τους στο μέλλον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εξάρχου (Intrakat): Η ευθυνοφοβία εμποδίζει την υλοποίηση σημαντικών έργων

«Η ελληνική οικονομία ακόμη στηρίζεται κυρίως στην κατανάλωση και τον τουρισμό, με αποτέλεσμα να εξαρτάται υπερβολικά από έναν κλάδο ή να ανακυκλώνει και να μην δημιουργεί νέο πλούτο» ανέφερε ο κ. Εξάρχου.
Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβάθμιση οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ

Η αναβάθμιση της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης–Μουδανιών (Κ12-Θέρμη) θα διεκδικηθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ, αφού απεντάχθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σε εκκρεμότητα απαλλοτρίωση εκτάσεων με αναμονή συναίνεσης από ΑΠΘ.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπερκάλυψη 12.000 θέσεων στο πρόγραμμα επιμόρφωσης για διαμεσολάβηση

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης στη διαμεσολάβηση συγκέντρωσε πάνω από 12.500 αιτήσεις, υπερκαλύπτοντας τις διαθέσιμες θέσεις. Η υλοποίηση ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου, με συνεχή ενημέρωση μέσω lawtrain.gr.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΑΣΟΚ: Κυβερνητική απόφαση η μη εφαρμογή gov.gr και διαφάνειας στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πηγές του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι ο Διευθυντής Πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ απέδωσε στην κυβέρνηση τη μη εφαρμογή συστήματος διαφάνειας, ενώ εντοπίζουν αντιφάσεις στις εξηγήσεις του για λίστες και πληρωμές.
Γεωργιάδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ενισχύουμε τη δημόσια υγεία σε Χίο και Ψαρά με νέα έργα

Νέες υποδομές υγείας εγκαινίασε στη Χίο και τα Ψαρά ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοινώνοντας προσλήψεις, έργα μέσω Ταμείου Ανάκαμψης και δράσεις για την ενίσχυση των νησιών.