Ζωή θα ξαναπάρει σύντομα ένα από τα πλέον παλιά και ιστορικά αρχοντικά της Κηφισιάς. Πρόκειται για το πέτρινο κτίσμα που βρίσκεται στον αριθμό 18 της οδού Παναγή Τσαλδάρη. Το κτήριο το οποίο χτίστηκε το 1930 με σκοπό να αποτελέσει την θερινή κατοικία της Ασπασίας Μάνου της συζύγου του Βασιλιά Αλέξανδρου.
Στη θέση του η Hellenic Properties θα δημιουργήσει το The Heritage, ένα μικρής κλίμακας οικιστικό συγκρότημα, το οποίο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Αγιοστρατίτη και την ομάδα 14Architects. Θα αποτελείται από 7 σουίτες διαμερισμάτων και αρχοντικών ενεργειακής κλάσης Α+ με ενδοδαπέδια θέρμανση και ψύξη, θέσεις πάρκινγκ με φορτιστές αυτοκινήτων, γυμναστήριο κ.α..
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς τα ακίνητα αναμένεται να πουληθούν αρκετά πριν την ολοκλήρωση του έργου η οποία προσδιορίζεται στα τέλη του 2024 και αυτό καθώς είναι ελάχιστα τα αξιόλογα νέα οικιστικά ακίνητα που δημιουργούνται στο κέντρο της Κηφισιάς. Το συγκεκριμένο συγκρότημα βρίσκεται σε προνομιακή θέση καθώς απέχει μόλις 450 μέτρα από τον σταθμό του ΗΣΑΠ και σε απόσταση αναπνοής από το εμπορικό κέντρο του προαστίου και το Κεφαλάρι.
Η Hellenic Properties, η οποία επίσης έχει την έδρα της στην Κηφισιά, απέκτησε το κτίριο, το οποίο έμενε αναξιοποίητο τα τελευταία είκοσι χρόνια, μόλις πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την ιστορία του και την σύνδεση με σημαντικά πρόσωπα του 20ου δεν είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο.
Από εξοχική βασιλική κατοικία, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο όπου φιλοξενούσε και εστιατόριο. Φιλοξένησε ή έγινε στέκι κορυφαίων προσωπικοτήτων του πολιτικού, επιστημονικού, πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου του 2ου μισού του 20ου αιώνα. Σε ένα από τα δωμάτια του ο Μ. Καραγάτσης έγραψε το μυθιστόρημα «Γιούγκερμαν», ενώ στον ίδιο χώρο ο ιστορικός Γιώργος Ρούσσος, μέρος του έργου του Ιστορία της Νεότερης Ελλάδας.
Το κατώφλι του είχε περάσει επίσης ο κορυφαίος Έλληνας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, πρωθυπουργοί και πολιτικοί όπως οι Σοφούλης, Τσιριμώκος, Στεφανόπουλος και Λαμπρίας καθώς και ο καθηγητής Πέτρος Κόκκαλης και ο φημισμένος γιατρός Λάιος.
Η αριστοκρατική αρχιτεκτονική του σε συνδυασμό με το πράσινο περιβάλλον και την ησυχία που πρόσφερε η περιοχή οδήγησαν αρκετές φορές το κτήριο να χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών με σημαντικότερες από αυτές τον Θίασο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Η τελευταία χρήση του ήταν από το 1991 έως το 2003 έως παράρτημα Κηφισιάς του University of La Verne.